DOLAR32.2232
EURO35.1137
ALTIN2506.4
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

DP Lideri Uysal Osmaniye’deydi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DP Lideri Uysal Osmaniye’deydi
Abone ol
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Osmaniye İl Başkanlığında partilileriyle bir araya geldi.
Osmaniye haberleri

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Osmaniye İl Başkanlığında partilileriyle bir araya geldi.

Toplantıya, Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, Osmaniye İl Başkanı Muhammet Güloğlu, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan Adayı Haydar Aktürk, genel merkez yöneticileri ve partililer katıldı.

Uysal, burada yaptığı konuşmada partileri adına mücadele eden adaylara teşekkür ederek, Demokrat Parti olarak iddialarının sahibi olduklarını ve bu doğrultuda mücadele ettiklerini ifade etti.

Ülkenin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Uysal, Türkiye'nin siyaseti yeniden makul bir alana çekerek çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Siyasetin, demokrasinin manasının toplumsal rızayı üretmek olduğunu söyleyen Uysal, bunun için mücadelenin devam edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Uysal, Osmaniye'nin kendine has özelliklerinin olduğunu belirterek ittifakların seçim sonuçlarına yansıdığını söyledi.

Uysal’ın konuşmasından satır başları şöyle,

“Vatandaşımızın hiçbir kimseye tapulu iradesini emanet ettiği düşüncesine hiç kimse kapılmamalıdır. Osmaniye'nin kendine has hususiyetleri var, özellikleri var.

İttifak dolayısıyla buraya bir takım yansımalar var. Ama bu seçimde de burada da birkaç vesile ile sıcak seçim atmosferinin öncesinde de gelmiştik.

Daha sonrasında da beraber seçim ofisimizin önünde, sonrasında çarşıda, o gün de değerli milletvekilimiz Salih Bey'le beraber buradaydık diğer arkadaşlarımızla beraber öncesinde kongreye de gelmiştik.

Buradaki susamışlığı da insanlarımızın hakikaten uzun yıllar sıkışmışlığının içerisinden çıkarak bir nefes alabileceği, derinden bir nefes alınması ihtiyacına siyaset bir cevap üretmeli, bu talebi görüyoruz.”

“Ülke genelinde yirmi yıldır keyfi bir iktidarın uygulamalarının neticesinde adeta Mayıs iki bin yirmi üç seçimlerinde aslında vicdanında, gönlünde karşılık bulmuş irade maalesef o gün tecelli etmedi ama bugün ülke çapında ettiği kanaatindeyiz.

Türk demokrasinin güzelliği de burada, insanımızın bir büyük sağduyu içerisinde, bulunduğumuz coğrafyada karşı karşıya kaldığımız bir güvenliğimize yönelik tehditler meydan okumalardan başlayarak demokratik düzen içerisinde ayar vermesi gerektiği sınırda gösterdi ki büyük bedelleri ödemesin.”

“Bugün ekonomiden başlayarak uzun yıllara yayılacak bir faturayı maliyeti her bir vatandaşımız, her birimiz göğüsleyeceğiz.

Yanlış yapılırken bunlara müdahale edebilmenin formüllerini Türk demokrasi üretmeli. Sadece sandıktan sandığa değil, katılımcı müzakereci, demokrasi diyoruz.

Arada da bütün unsurlarıyla beraber, siyasi partileriyle, meslek örgütleriyle, sivil alanıyla, medyasıyla burada demokratik bir dengelenmeyi, demokratik bir denetleme mekanizmalarını Türk demokrasisini daha etkin bir şekilde ümit ederiz önümüzdeki süreçte ortaya çıkartırız. Bizim de bütün çabamız bu istikamette olacaktır.”

“Bu açıdan ifade ettiğim gönlümüzden geçen başarıyı kendi adımızla partimizle adaylarımızla beraber her bulunduğumuz mahalle sonuca götürebilmek.

Ama biz burada arkadaşlarımızın, başta belediye başkan adayımız sayın Haydar Aktürk olmak üzere, onun dışında ilçelerdeki adaylarımız, kendi adlarına, ekipleriyle beraber azami mücadeleyi verdikleri bütün bu kısıtlı dış faktör ve şartlara rağmen en azami neticeyi üretebilmek adına büyük bir fedakarlıkla, bir adanmışlık ruhuyla mücadele ettiklerine biz şahidiz.”

“Sözün özü bu vesileyle bugün buradayız. Elbette genel manada siyasi değerlendirmeler, başka başka cephelerinden kuşatacak şekilde yapmak mecburiyetimiz de var.

Bunun da farkındayız. Ben bir kez daha göstermiş olduğunuz hüsnü kabul için çok teşekkür ediyorum.

Değerli il başkanımızın şahsında da Osmaniye teşkilatlarımızdan teşekkürlerimizi ifade ediyoruz”

"Adaylık Defteri Kapandı"

Daha sonra söz alan Belediye Başkan Adayı Haydar Aktürk, kendisi için adaylık defterinin kapandığını, partinin vereceği görevlere hazır olduğunu belirterek "Seçim döneminde çok güzel insanlarla tanıştık, sayın genel başkanda onlardan biri.

Benim için artık adaylık defteri kapanmıştır.

Çünkü ben Osmaniye’ye hizmet etmek istiyorum dedikçe Osmaniyeliler, “sen sosyal sorumluluk projeleriyle uğraş, mimarlık yap” diyor.

Benim için eskiden siyaset, iş, eş önce geliyordu ama artık iş, eş, siyaset geliyor.

Seçim sürecinde bana destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali, Osmaniyelilerle BuluşuyorÖnceki Haber

Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali, Osma...

Burdur’da parmağı akıllı tahtaya sıkışan öğrenciyi AFAD kurtardıSonraki Haber

Burdur’da parmağı akıllı tahtaya sıkışan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar