DOLAR32.4628
EURO34.8059
ALTIN2402.4
BIST10208.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Dernek yöneticilerine, yönetmelik değişikliği anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dernek yöneticilerine, yönetmelik değişikliği anlatıldı
Abone ol
Osmaniye Sivil Toplumlu İlişkiler Müdürlüğü’nce, dernek yöneticilerine, “Dernekler yönetmeliğinde yapılan değişiklikler” anlatıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Sivil Toplumlu İlişkiler Müdürlüğü’nce, dernek yöneticilerine, “Dernekler yönetmeliğinde yapılan değişiklikler” anlatıldı.

Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda kentteki dernek Başkanlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Adnan Gizlice sunum yaptı.

İl Müdürü Gizlice, 21.10.2021 tarih ve 31635 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Dernekler yönetmeliğinde değişiklikle ilgili yönetmelikler konusunda bilgilendirme yaptı.

Toplantıda, Derneklerin  Genel Kurul ve yönetim kurulu toplantılarının elektronik ortamda yapılması, Defter tutma esasları, Gelir tahsil etme yetkisi,  Yurt dışından alınacak veya yurt dışına yapılacak yardımlar, Dernek kuruluşlarında izne tabi olan kelimeler, Dernek üyelikleri, Derbis kullanımındaki kolaylıklar  ve denetimler konularında sunum  yapıldı.

Derneklerin özellikle  yurt dışından alacakları yardımlar üzerine ağırlık verilirken; terörün finansman ve kara para aklama yöntemlerinin dernekler aracılığı ile yapılması konusuna dikkat çekildi.

Derneklerin denetimleri konusunda ise riskli ve az riskli dernekler olarak iki gruba ayrıldığı vurgulanarak, riskli derneklerin yılda bir, az riskli derneklerin ise 3 yılda bir denetleneceği kaydedildi.

Derneklerin tüm iş ve işlemlerini Derbis üzerinden elektronik ortamda yapabilecekleri anımsatılarak, iş ve işlemler  için İl Müdürlüğüne gelinmesine gerek kalmadığı belirtildi.

Derneklerin genel kurul toplantılarını zamanında yapmaları gerektiği de vurgulanarak, genel kurula katılacak üyelerde 3/2 çoğunluğun sağlanması gerektiği, ikinci toplantının  en geç 60 gün içerisinde yapılmasının zorunlu olduğu, buradaki çoğunluğun ise Yönetim ve denetim kurulu asil ve yedeklerinin toplam sayısı kadar üyelerin katılması gerektiği belirtildi.

Derneğin fesh edilmesinde ve tüzük değişikliklerinde de mutlaka 3/2 üye çoğunluğunun zorundu olduğu anımsatılarak, tutulacak defterler konusunda da titiz olunması ve kayıtların eksiksiz doldurulması gerektiği anımsatıldı.

Derneklerin beyannamelerini her yılın ilk 4 ayı içerisinde vermeleri gerektiğini de vurgulanarak, yöneticilerin cezalı duruma düşmemeleri istendi.

Yapılan sunumun ardından,dernek yöneticilerin sorularına yanıt verilmesi ile toplantı sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başhekim Kocaer’den Kaymakam Kayabaşına ziyaretÖnceki Haber

Başhekim Kocaer’den Kaymakam Kayabaşına...

İşaret dili eğitimine alan sağlık personeline sertifikaSonraki Haber

İşaret dili eğitimine alan sağlık person...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar