DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

“Depremzedelerin Barınma Sorunu Devam Ediyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Depremzedelerin Barınma Sorunu Devam Ediyor”
Abone ol
CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, depremzede köylülerin barınma sorununa dikkat çekti.
Osmaniye haberleri

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, depremzede köylülerin barınma sorununa dikkat çekti.

Kaya, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen birçok depremzedenin hala çadırlarda veya konteynerlerde yaşadığını ve acil çözüme ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Kaya, konuşmasına Şükrü Erbaş'ın şiirinden alıntı yaparak başladı: "Beni yalnızlıktan koru. İçimdeki merhamet soğumasın. Yüzünü çevirme acımdan. Beni taşa dönmekten koru."

Depremzedelerin unutulduğunu ve çaresizliğe mahkum bırakıldığını belirten Kaya, şunları söyledi: "Depremin üzerinden bir yıl geçti. Kaybettiklerimizi rahmetle anıyorum.

Depremzedeler, 'Unutulduk, çaresizliğe mahkum bırakıldık. Zaten yoksulduk mutlak yokluğa düşüyoruz' diyorlar. Yaşam mücadelesi verirken devlete söz verdiğiniz evlerimiz nerede?

Siz villa derken çadırlardaki sefaletimiz daha ne kadar sürecek?' diye sormaya da devam ediyorlar." Osmaniye'deki Tekçi ve Hasanbeyli Kalecik köylerindeki depremzedelerin durumuna da değinen Kaya, şunları kaydetti:

"Tehçi köyündeki insanlarımıza köy evleri yapacaklardı. Yer tespiti de, atılan temelde yok diyorlar. Hasanbeyli Kalecik'te atılan temellerin başını bekliyorlar.

Yetmiyor, TOKİ kuralarını beklemek zorunda bırakılıyorlar. Kaç kişi çadırda veya konteynerde kış mevsimini geçirecekler bilmiyorlar."

Kaya, hükümete şu çağrıda bulundu: "Sesleniyorum: Krize dönen barınma sorununu seçim malzemesi yapmaktan vazgeçin. Deprem bölgesini unutmayın."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhur İttifakı’nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Öntürk’ten, Defne’ye ziyaretÖnceki Haber

Cumhur İttifakı’nın Hatay Büyükşehir Bel...

Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kocaispir, seçim çalışmalarını sürdürüyorSonraki Haber

Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar