DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Demokrat Parti Lideri, Osmaniyelilere Hitap Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demokrat Parti Lideri, Osmaniyelilere Hitap Etti
Abone ol
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Osmaniye’yi ziyaret etti. Seçim İrtibat Bürosunun açılışını yapan Uysal burada toplanan vatandaşlara hitap etti.
Osmaniye haberleri

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Osmaniye’yi ziyaret etti. Seçim İrtibat Bürosunun açılışını yapan Uysal burada toplanan vatandaşlara hitap etti.

31 Mart 2024 seçimlerinde Osmaniye’de aday çıkartan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, kenti ziyaret etti.

Alibeyli Mahallesi Çiçek İşhanı karşısında kurulan Demokrat Parti Seçim İrtibat Bürosunun açılışı için kente gelen Uysal, İzmir Milletvekili ve Anavatan Partisinin eski genel başkanlarından Salih Uzun ve DP Osmaniye İl Başkanı Muhammet Güloğlu ile DP Osmaniye Belediye Başkan Adayı Haydar Aktürk vatandaşlara hitap etti.

İlk olarak söz alan DP Osmaniye İl Başkanı Güloğlu, en ufak belediye hizmetlerinin bile yapılamadığını belirterek mutlu şehir sloganının sadece lafta kaldığını söyledi.

Güloğlu, Osmaniye’nin deprem sonrası imara ihtiyacı olduğunu belirterek bunu da ancak kendi adaylarının yapabileceğinin altını çizdi.

Anavatan Partisinin, Doğru Yol Partisiyle birleştiği 2009 Kongresi döneminde ANAP Genel Başkanlığı yapan ve şu an DP İzmir Milletvekili olan Salih Uzun ise Osmaniyelilerin iki devlete çok kıymet verdiğini birinin Türkiye Cumhuriyeti diğerinin ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu söyledi.

Uzun, “Beş yıldır Osmaniyeliler, yıllarca onlardan istenen her şeyi verdi. Peki onlar bize ne verdi? Osmaniye'ye ne verdiler? Hiçbir şey. İşsizliğimi bitirdiler mi?

Çocuğunuza iş mi buldular? Yoksulluğumu azalttılar mı? Emeklinin yüzünü mü güldürdüler? Çiftçiye nefes aldırdılar mı? Esnafın işini mi düzelttiler?

Çarşıya, pazara bolluk ve bereket getirdiler mi? Ne verdiler?  İşte şimdi sıra sizde Osmaniyeliler! Siz çok vefalısınız, siz gereğini yaptınız. İşte şimdi sıra size geldi.

Kusura bakmayın deme zamanı. Kusura bakma demek için sıra sizce. Bu kadar da olmaz canım demek için. Sıra sizde. Yeter artık demek için sıra sizde.

31 Mart böyle bir seçim, 31 Mart yeter artık deme seçimi. 31 Mart bunları ikaz etme seçimi. 31 Mart, "Kusura bakmayın, bu kadar da olmaz" demeniz gereken seçim.  

31 Mart'tan sonra da biz Sayın Genel Başkanımızla birlikte parlamentodaki temsilcileriniz olarak destek olma sırası bize gelecek” diye konuştu.

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, millet adına hakkı tutup kaldırmanın gayreti içinde olduklarını belirterek, iktidarın bu zamana kadar sadece hayal sattığını söyledi.

Uysal, “Ali kıran baş kesenlere karşı, yeter, yeniden söz milletin demek için mücadele ediyoruz. Sözü bitenlere, sözü kalmayanlara, vallahi söyleyecek yalanları da kalmadı.

Memleketle ilgili bu zamana kadar hayal sattılar. Uçuyoruz dediler, kaçıyoruz dediler. Dere tepe düz gittik. Geldiğimiz nokta belli, şimdi sürekli mazeret.

Değerli hemşehrilerim, hükümet etmek memleketin her meselesine sahip olmaktır. Hükümet etmek, çiftçimizin malını para ettirmektir.

Hükümet etmek, bu acıyla yaşayan, bu karanlık içerisinde yaşayan, yarınından emin olmayan, kadınının da, gencinin de, yaşlısının da, emeklisinin de, işçisinin de ızdırabını, yüreğinde duyabilmektir.

Peki bu ızdırabı duyuyorlar mı? Duyuyorlar mı? Duyan yok. Şimdi kulakları sağır oldu sağır. Millete yaslanarak gelenler, kendilerini bizatihi devlet konumuna koydular.

Şimdi devletin gücüyle kendi fikrini millete dayatmak istiyorlar. Biz bu zihniyeti zaten tanıyoruz. Demokrasi onlar için muhalefetle seslendirecekleri bir değer.

Oysa bizim için öyle değil. Adı da demokrat. Sağlığı da demokrat. Demokratlar olarak bu ülkede dün de demokrasinin mücadelesini verdik.

Bugün de devredeyiz, yarın da vereceğiz. Çünkü demokrasi ekmeği, özgürlüğü, adaleti savunur” dedi. Depremin hemen ardından verginin arkasına bir vergi daha kondu diyen DP Genel Başkanı,

“Bugün Türkiye'nin daha büyük imkanları var, daha büyük insan kaynağı var. Daha büyük yeraltı kaynakları var.

Öbürleri Lozan Anlaşması'yla yer altı kaynaklarımızın yabancılar tarafından çıkarılmasını istemiyorlar. Lozan Anlaşması'ndayız diyenler bugün Türkiye'nin ne kadar yeraltı kaynağı varsa yabancılara teslim ettiler.

Bu müfterilere, dillerinden dökülenlere amel etmeyenlere elbette söyleyecek sözümüz var. Ne diyeceğiz? Bu haram saltanatını elbet bir gün yıkacağız diyeceğiz.

Milletin kaynaklarını söndürenlere işte bu yerel seçimde, işte bu yerel seçimde vatandaşımız kendi iradesine sahip çıkacaktır” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde vatandaşın kendi iradesini ortaya koyacağını belirten Uysal, “Çok partili hayata geçtiğimizde seçimleri kurucu genel başkanımız Celal Bayar şöyle tarif etmiştir:

Seçimler milletin kendi kaderine hükmettiği günlerdir demiş. İşte değerli Osmaniyeliler, kendi kaderinize hükmedeceğiniz gün yakındır.

31 Mart'ta Osmaniye’mizin kaderine, kadınımızın, gencimizin kaderine, bu memlekette yaşayan her bir vatandaşımız kendi iradesini koyacaktır.

Hakikaten ağlamanın, sızlamanın, şikayet etmenin bir manası yok. Zaten kamu gücüyle beraber bu ülkede doğrular konuşulsun, zaten istemiyorlar.

O nedenle ne yaptılar? Milli iradenin tecelligahı Büyük Millet Meclisi'ni etkisiz hale getirdiler. Yeniden milletimiz adeta kurtuluş mücadelesini verdiği gibi yerelden başlayarak bu mücadeleyi sonlandıracağına inanıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Uysal ve beraberindekiler, Seçim İrtibat Bürosunun açılışını gerçekleştirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BBP Lideri Osmaniye’ye GeliyorÖnceki Haber

BBP Lideri Osmaniye’ye Geliyor

Antalya’da otomobille çarpışan elektrikli bisikletin sürücüsü hayatını kaybettiSonraki Haber

Antalya’da otomobille çarpışan elektrikl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar