DOLAR42.2631
EURO49.0719
ALTIN5726.6
BIST10.641
Yusuf Cinkara Otomotiv

“Dede Korkut’un İzinde: Uluslararası Sempozyum Osmaniye’de Başlad

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Dede Korkut’un İzinde: Uluslararası Sempozyum Osmaniye’de Başlad
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ev sahipliğinde başlayan Uluslararası Dede Korkut/Korkut Ata Sempozyumu, Türk dünyasının ortak kültürel mirasına ışık tutuyor.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Dede Korkut/Korkut Ata Sempozyumu, “Korkut Ata’nın İzinde: Dede Korkut Yürüyüşü” etkinliğiyle başladı. Türk dünyasının ortak kültürel mirasına ışık tutmayı hedefleyen sempozyum, 14 Kasım’a kadar devam edecek.

Açılışta yoğun katılım

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, protokol üyeleri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen açılış programı, 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından, Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından gönderilen mesajlar okundu.

Rektör Uzun: “Dede Korkut, kültürel kimliğimizin temel taşıdır”

Açılış konuşmalarında OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Dede Korkut’un Türk kültüründeki yerini vurgulayarak, bu mirasa sahip çıkmanın üniversite için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Uzun’un ardından Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Şahin Mustafayev ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs de konuşmalarını yaptı.

Korkut Ata Büstü açıldı, sergi büyük beğeni topladı

Program kapsamında Emekli Öğretmen Hüseyin Asker tarafından hazırlanan “Türk Enstrümanları Sergisi” yoğun ilgi gördü.

Açılış sonrası Rektörlük fuaye alanında Korkut Ata Büstü’nün açılışı gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, katkılarından dolayı Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş’a, Adana Olgunlaşma Enstitüsü’ne ve Hüseyin Asker’e teşekkür etti.

“Dede Korkut’ta Yer Arayışları” oturumuyla başladı

Sempozyumun ilk oturumu “Dede Korkut’ta Yer Arayışları” başlığıyla yapıldı.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Şahin Mustafayev üstlenirken, Prof. Dr. Turgay Uzun, Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Prof. Dr. Derya Örs, Prof. Dr. Osman Mert ve Prof. Dr. Ramazan Orucoğlu Qafarov sunumlarıyla yer aldı.

Oturum sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.

Türk dünyasının ortak belleği tartışılıyor

Sempozyumun ilerleyen oturumlarında “Türk Dünyasında Kolektif Belleğin İzinde Dede Korkut’un Coğrafyaları”, “İnanç, Ritüel ve Kutsal Düzenin Kurulumu”, “Anlatı Dünyası: Ozan, Töre ve Kahramanlık İmgesi” gibi konular ele alınacak.

Üç gün sürecek Uluslararası Dede Korkut/Korkut Ata Sempozyumu, Türk dünyasının kültürel bağlarını güçlendirmeyi, Dede Korkut’un evrensel değerlerini akademik bir zeminde tartışmayı ve ortak mirasa yeni katkılar sunmayı hedefliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sınav Haftasında Öğrencilere Çorba ve Tatlı DesteğiÖnceki Haber

Sınav Haftasında Öğrencilere Çorba ve Ta...

Toprakkale–Payas Karayolu Projesinde İmzalar AtıldıSonraki Haber

Toprakkale–Payas Karayolu Projesinde İmz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar