DOLAR32.3926
EURO34.7876
ALTIN2440.0
BIST9984.7
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Davutoğlu: "Mandacı olduğuma dair belge varsa asın beni"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Davutoğlu: "Mandacı olduğuma dair belge varsa asın beni"
Abone ol
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi.
Osmaniye haberleri

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi.

Davutoğlu, "Elinde bir delil varsa benim mandacı olduğuma, herhangi bir hükümet lehine davrandığıma, gizli bir iş yaptığıma dair belge varsa, iktidarsınız, çıkar belgeni, Yüce Divan'a gönder beni.

Millet en ağır cezayı versin. İdam yasası getirilsin, gerekirse beni de asın" dedi.  Genel Başkan Davutoğlu, Osmaniye ziyaretinin ikinci gününde ilk olarak hal esnafını ziyaret etti.

HİÇBİR DIŞ İŞLERİ BAKANINA MANDACI DEMEDİM

Ardından bir otelde basın mensupları ile bir araya gelen Davutoğlu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Osmaniye’ye gelmeden bir gün önce Bahçeli ile ilgili yayımladığı video ile ilgili konuşmasında, “Hiç kimseyle gereksiz polemiğe girmedim. Ama girdiğim zaman, karşımda küresel gücünün yetkilileri de olsa pes ettiler ama ben pes etmedim.  

Başbakanlık yaptım, ağzından kimse hakkında kem söz çıktığını görmedi kimse. Ama birisi onurumuza dokunursa, birisi bize hakaret etmeye, partimize, bize bir iftirada bulunmaya kalkarsa karşısında en kararlı tutumu sergilerin en sert mücadeleyi veririm.

Sayın Bahçeli ile ilgili çektim video gökten zembile inmedi? Bir gün önce Sayın Bahçeli bu ülkede Dışişleri Bakanlığı yapmış birine adı devlet, Bahçeli’nin..

Dışişleri Bakanlığı yapmış, başbakanlık yapmış bir devlet adamına muhalefet etseniz bile saygı duyacaksınız. Hani eleştireceksiniz, sert konuşacaksınız ama bakın şimdi de söylüyorum, geçmişteki dış işleri bakanlarını eleştirdim ben, ama hiçbir dış işleri bakanına mandacı demedim.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanları,  Türkiye Cumhuriyeti Başbakanları mandacı olmaz. Şimdi Sayın Bahçeli bu devletin sahibi zannediyor kendini.

Oturuyor Ankara'da, oradan hükmediyor; Davutoğlu mandacı, hain, terörist, Sayın Akşener şöyle. Ya bir dakika kardeşim. Biz bu devleti temsil etmişiz. Biz bu ülkenin vatandaşıyız. Senden bize övmeni beklemiyoruz ama saygı duyacaksın birbirimize.” Dedi.

BEN SAYIN BAHÇELİ’YE SAYGISIZLIK YAPMAM

Bir gün önce Bahçeli’nin grup toplantısında, kendisine yönelik PKK diliyle konuştuğunu ifade ettiğini söyleyen Davutoğlu, “Yahu ben PKK'ya karşı mücadele ederken sana gel hükümet kuralım dedim.

Memleketi hükümetsiz bırakmak pahasına bana hayır dedin iki bin on beşte. Ben Sur'daydım, Ceylanpınar'daydım, ben Yüksekova'daydım, ben Gevaş'taydım. Ben Varto'daydım. Ben Nusaybin’deydim,  Ben Silopi'deydim. Ben Hercişte’ydim.

Tehlike altında, her gün PKK ihbarı önüme koyuldu. Ben bu ülkenin başbakanıyım, her yere girerim diyordum. O sırada Sayın Bahçeli köşesinde evinde oturup dizi izliyordu. İşte burada Osmaniye'den söylüyorum. Ben bu mücadeleyi vereceğim.

Sen hükümet bile kurmama hayır diyeceksin. Sonra orada oturup benim PKK diliyle konuşmakla itham edeceksin, öyle mi? Ve ben susacağım, öyle mi? Böyle şeylere taviz vermem.

Biz Türkiye'ye hizmet eden siyasetçileriz. Ben Sayın Bahçeli'ye saygısızlık yapmam. Hiçbir zaman. O bana bir şey söylemedikçe ben ona hiçbir şey söylemedim.” Diye konuştu.

Davutoğlu, daha sonra Kadirli ilçesine hareket etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suriye uyruklu DEAŞ örgüt üyesi 3 şüpheli yakalandıÖnceki Haber

Suriye uyruklu DEAŞ örgüt üyesi 3 şüphel...

Osmaniye'de Kimliğini araçta unutan öğrenci için seferber oldularSonraki Haber

Osmaniye'de Kimliğini araçta unutan öğre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar