DOLAR32.5712
EURO35.0091
ALTIN2422.6
BIST9722.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Belediye çalışanlarının maaşı 10 Bin lirayı aştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye çalışanlarının maaşı 10 Bin lirayı aştı
Abone ol
Osmaniye belediyesi personel maaşlarına yapılan zamla birlikte en düşün çalışanın maaşı 10 bin 300 Tl’ye yükseldi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye belediyesi personel maaşlarına yapılan zamla birlikte en düşün çalışanın maaşı 10 bin 300 Tl’ye yükseldi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Belediye İmar Anonim Şirketi bünyesinde çalışan 602 personeli kapsayan ücret artışı görüşmeleri sona erdi.

Osmaniye Belediyesi, Hizmet İş ve Öz Güven Sendikaları arasında varılan mutabakat sonucu imza altına alınan toplu iş sözleşmesine göre yüzde yüz civarında yapılan zamla birlikte en düşük personel maaşı 10 bin 300 lira oldu.

Toplu iş sözleşmesi kapsamında daha önce olmayan tediye, 6772 sayılı kanun kapsamında 52 gün olarak ve ayrıca yılda iki defa verilen 10+10 günlük ikramiye yükseltilerek 25+25+5 olarak belirlendi. Aynı şekilde daha önce olmayan kıdem zammı 2018 yılı itibariyle geriye dönük olarak sözleşme kapsamına alındı.

 Belediye personellerinin maaşlarıyla birlikte hesaplarına yatan çocuk parası, yakacak yardımı gibi kalemlerin yanı sıra günlük yemek parası brüt 75 TL olarak açıklandı.

Yevmiye 300 TL olarak belirlenen taban ücrete her yıl yüzde 30 oranında zam eklenerek işçi maaşlarına yansıyacak.

Tüm sosyal hak ücretlerine toplu iş sözleşmesi kapsamında yıllık ücret artışları tutarında artış yapılacak ve asgari ücrete gelen zamlar baz alındığında personel maaşlarının asgari ücretin altında kalması halinde asgari ücretin brüt miktarına yüzde 15 daha eklenerek personel maaşının asgari ücret altında kalmaması sağlanacak.

Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleşen imza töreninde personelin Kasım maaşını yeni sözleşmeye göre 25 günlük ikramiye ile birlikte zamlı olarak hesaplarına yatırılacağı belirten Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; “imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin mesai arkadaşlarım, kıymetli aileleri, belediyemiz ve Osmaniye’miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Değerli arkadaşlarım, bugünlere geldiysek sizler sayesinde geldik. Bunu asla unutacak birisi değilim. Belediye personeli benim yüreğimde sakladığım özel bir değerimdir. Göreve geldiğimiz ilk gün söz vermiştik. Çalışanımızın hakkını ödemeden hiçbir iş yapmam diye. Bugünde bu sözümdeyim sonuna kadar da bu sözümdeyim. Toplu iş sözleşmemizin hepinize hayırlı olması diliyor, en kalbi sevgilerimi sunuyorum. Kim ne derse desin sizler benim kalbimdesiniz ve evlatlarımsınız.”dedi. 

Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ise yaptığı konuşmada;  “Mutlulukla özlediğimiz bir tabloyu Osmaniye belediyesinde birlikte yaşıyoruz. Bütün samimiyetimle söylüyorum en hızlı, en kolay, en güzel toplu sözleşme mutabakatına şahit oldum. Bu sebeple belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanımızı takdir ediyorum. Çalışanlarımız için çok güzel bir sözleşme imzalandı. Toplu sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, bilhassa sayın başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Osmaniye Belediyesi İMAR A.Ş. personellerine yönelik düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenine Belediye Başkanı Kadir Kara ile birlikte Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Öz-Güven Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sipahi, Hizmet-iş Osmaniye Şube Başkanı Kadir Çenet, Hak-iş Osmaniye İl Başkanı Mustafa Kemal Taş, İMAR A.Ş. yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye personelleri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lazer KesimÖnceki Haber

Lazer Kesim

Vali Yılmaz Cumhuriyet Bayramı’nı kutladıSonraki Haber

Vali Yılmaz Cumhuriyet Bayramı’nı kutlad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar