DOLAR32.527
EURO34.8524
ALTIN2489.1
BIST9547.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Başkan Durmuş Öksüz, görevden alınma sürecini CGC’de anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Durmuş Öksüz, görevden alınma sürecini CGC’de anlattı
Abone ol
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz, görevden alınmasıyla ilgili süreci anlattı.
Osmaniye haberleri

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz, görevden alınmasıyla ilgili süreci anlattı.

Bazı iddialarda bulanan Öksüz, “Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezinde neler olup bittiğini kamuoyunun öğrenmesini istiyorum” dedi.

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti, Ali Türkmen Toplantı Salonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesinin eski başkanı Durmuş Öksüz, 2006 yılından itibaren görevini layıkıyla yerine getirdiğini söyledi.

Öksüz, sıkıntıların mevcut başkan Mustafa Işık’ın seçilmesiyle başladığını ifade ederek; “Geçtiğimiz günlerde oğlumun askerlik yaptığı Manisa’ya gittim ve orada bir dizi ziyaretlerde bulundum.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi’ni de ziyaret ettim. Ziyaret kapsamında Osmaniye’de de görev yapan ve terfi ederek Manisa İl Jandarma Komutanı olan Tuğgeneral Zafer Tombul’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundum.

Benim Manisa’da olduğumu öğrenen ve oğlumu da askerde ziyaret eden Manisa Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Adnan Kaya; ‘Başkanım Osmaniye’den gelmişsin, buyurun gelip bir çayımızı için’ davetinde bulundu. Bizde bu davete icap ederek Derneği ziyaret ettik.

Ziyaret sonrası beni genel merkezden aradılar ve ‘Sen genel başkanın konuşmadığı bir dernek başkanını niye ziyaret ettin. Genel merkez seni disiplin kuruluna sevk edecek’ dediler.

Ben de ardından Genel Başkan Yardımcısı Doğan Gümrük’ü aradım ve ‘sayın başkanım ne oluyor’ diye sordum ve ‘Ben nerden bileyim genel başkanın Adnan Kaya ile konuşmadığını. Adnan Kaya benim asker oğlumu birkaç kez ziyaret etti.

Ayrıca beni kendisi davet etti. Ben de hem oğluma karşı gösterdiği ilgiden ötürü hem de davet icap edilmesi gereği kendisini ziyaret ettim. Bun da ne varmış’ dedim. Ancak o yine de beni disipline sevk edeceklerini söyledi.

Tabi bütün bunların evveli var. Genel Merkez ile benim daha önceleri yapılan yanlışlıklara itiraz etmem ve hesap sormam nedeniyle sürtüşmelerim olmuştu.

Bundan dolayı da genel merkez bana karşı tavır almıştı. Halbuki ben yapılanların hukuki ve doğru olmadığını söylemiştim” ifadelerini kullandı.

Başkan Öksüz, Osmaniye’de yapılan kongre sürecinde Genel Başkan Işık’ın Uzman Çavuşlara yönelik hakaretlerde bulunduğunu iddia ederek; “Hatta benim seçim kongreme de gelip benim üyelerimden 2 gazi ve bir şehit eşinin yanında gazimize ‘Sen kıytırık bir uzman çavuşsun’ diyerek hakarette bulunmuş.

Bunun üzerine şehit eşi de bu laf üzerine ‘Ben de şimdi kıytırık şehit eşimiyim’ diyerek ve ağlayarak dernekten ayrılmış. Ben de bu olay üzerine kendisini arayıp nasıl böyle bir konuşma yaptığını sorduğumda telefonu yüzüme kapattı.

Yine o zaman ben genel başkan ve yanındakileri Osmaniye’de ağırladım ve hesaplarını da ben ödedim. Ancak onlar ayrılırken benim ödediğim hesabın faturasını da alıp gitmişler.

Ben de arayıp niye böyle bir şey yaptığınız diye sorduğumda bana ‘Sen başka bir fatura temin’ deliler ve telefonu kapattılar. Yani bütün bu olanlardan sonra genel merkez ile ilişkilerimiz bozuldu.

Ben hiçbir zaman görevimi kötüye kullanmadım. Bugüne kadar da layıkıyla görevimi yerine getirdim. Haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında oldum.

Şimdi beni sudan sebeple ve hukuka aykırı, medeni kanuna aykırı bir şekilde görevden aldılar. Ancak ben hukuki yollardan hakkımı sonuna kadar arayacağım.

Bu işi sonuna kadar götüreceğim. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızdan, sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den, sayın İçişleri ve Adalet bakanlarımızdan, Cumhuriyet Savcılarımızdan bu konuya el atmalarını işitiyor ve göreve davet ediyorum.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği genel merkezinde neler olup bittiğinin araştırılmasını istiyorum” dedi.

Başkan Öksüz, haklarını arayacaklarını ifade ederek Şehit ve Gaziler için hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hasat edilen zeytinin 24 saat içerisinde yağı çıkarılmalıÖnceki Haber

Hasat edilen zeytinin 24 saat içerisinde...

Bahçe'de Güneş panelleri, içme suyu ihtiyacı maliyetini sıfırlayacakSonraki Haber

Bahçe'de Güneş panelleri, içme suyu ihti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar