DOLAR32.3789
EURO34.7271
ALTIN2398.3
BIST10208.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Bankalar Promosyon Rekabetinde, Emekli Kuyruklarda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bankalar Promosyon Rekabetinde, Emekli Kuyruklarda
Abone ol
Türkiye’de hızla yükselen enflasyon karşısında geçinemez hale gelen emekliler, umudunu bankaların vereceği promosyonlara bağladı.
Osmaniye haberleri

Türkiye’de hızla yükselen enflasyon karşısında geçinemez hale gelen emekliler, umudunu bankaların vereceği promosyonlara bağladı.

Açlık sınırının altında 3 bin 500 Tl maaş alan emekliler için kamu ve özel bankalar “maaşlarını bankalarına taşıyanlar için” 7.500 Tl’ye kadar promosyon vaadlerinde bulunmaya başladı.

Maaşlarının iki katı için 3 yıllık anlaşma imzalayıp, promosyon alabilmek için emekliler banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

Emeklilerin bankalardan promosyon anlaşması yapabilmek için saat:07.00’de banka önlerinde kuyruk çilesinde oldukları görülüyor.

Bankaların açılmasına iki saat kala kuyruklara giren emekliler, kaldırımlarda oturarak anlaşma yapabilme sırasının kendilerine gelmesini beklerken, ülkedeki ekonomik sıkıntının nerelerde olduğunu, çalıştıkları yıllardaki ekonomik durumla ilgili de sohbetler yapıyorlar.

Caddelerdeki banka önlerinde  kuyruğa giren emeklileri gören vatandaşlar ile esnafta gördükleri bu manzara karşısında ülkenin ekonomik gidişatı üzerine yorumlar yapmaktan kendilerini geri durduramıyorlar.

Emeklilerin maaş aldıkları bankalar ise müşterilerine; “80 bin TL’ye kadar emekli maaşlarından kesilmek üzere kredi çekebilirsiniz” yönünde mesajlar çekmeye başladılar.

Türkiye’deki kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle, memurlarla promosyon sözleşmesi yaparak otomobil ve benzeri hediyelerde bulunan bankalar, emekliler için ise maaşlarının iki katı promosyon vaadlerinde rekabet yarışına girdiler.

Türkiye7de kamu bankalarının yıllık karının yüzde 600, özel bankaların ise yıllık karının yüzde 400 oranında artış gösterdiği kaydedilirken, emekliler için 3 yıllığına verilen promosyon miktarının üç yıllığına sabit tutulması ile birlikte, artan yıllık enflasyon oranları ile de ayrıca kar ettikleri belirtiliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz, Yurt dışına ihraç edilen tesbihleri incelediÖnceki Haber

Vali Yılmaz, Yurt dışına ihraç edilen te...

Vali Yılmaz, şehit ailesini ziyaret ettiSonraki Haber

Vali Yılmaz, şehit ailesini ziyaret etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar