DOLAR32.5118
EURO34.825
ALTIN2489.4
BIST9549.1
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Bakan Kirişci: "MHP’nin düzenlemiş olduğu mitingler, bazılarını telaşlandırmakta"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Kirişci: "MHP’nin düzenlemiş olduğu mitingler, bazılarını telaşlandırmakta"
Abone ol
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Cumhur ittifakı birlikteliğinin özellikle son günlerde bazı çevrelerin ülke içindeki ve yurt dışındaki insanların dikkatini çekmekte olduğunu belirterek, “Çünkü özellikle Milliyetçi Hareket Partisi'nin düzenlemiş olduğu mitingler, bazılarını telaşlandırmakta, bazılarını ürkütmekte. Beklenti çünkü daha farklıydı.” Dedi.
Osmaniye haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Cumhur ittifakı birlikteliğinin özellikle son günlerde bazı çevrelerin ülke içindeki ve yurt dışındaki insanların dikkatini çekmekte olduğunu belirterek, “Çünkü özellikle Milliyetçi Hareket Partisi'nin düzenlemiş olduğu mitingler, bazılarını telaşlandırmakta, bazılarını ürkütmekte. Beklenti çünkü daha farklıydı.” Dedi.

Bakan Kirişçi, Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı’na katılmak üzere Osmaniye’ye geldi.

Bakan Kirişci, ilk olarak Osmaniye Valiliğini ziyaret etti.

Vali Erdinç Yılmaz, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, AK Parti İl Başkanı Seydi Gülsoy, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Kirişci'ye “hoş geldiniz” çiçeği takdim edildi. Valilik Şeref Defteri’nin imzalanmasının ardından valilik makamına geçen Bakan Vahit Kirişci, bir süre Vali Erdinç Yılmaz ve diğer protokol mensuplarıyla görüşüp, bölge müdürleri ve il müdürlerinden bilgi aldı. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti.

MHP OSMANİYE İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Bakan Kirişci daha sonra MHP Osmaniye İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada İl Başkanı Yusuf Çomu,  Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fatih Özdokur, Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bulut ve partililer tarafından karşılanan Bakan Kirişçi daha sonra parti toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya geldi.

MHP İl Başkanı Yusuf Çomu konuşmasında, “Cumhur İttifakı'nın başkentini hoş geldiniz. Biz anlayışımız gereği, memleketimize çivi çakan insandan Allah razı olsun. Sizler ülkemizin tarımla alakalı iki yakası olan sanayi sektörü, tarım sektörüyle alakalı, Osmaniye'mizde de tarım sektörünün ileri safhada olduğundan dolayı şehrimize şeref verdiniz. Çok memnun olduk, mutlu ettiniz, Allah razı olsun” dedi.

LİDERLİK BİR ALLAH VERDİSİ

Bakan Kirişci, Cumhur İttifakının ülke ve millet adına oluşturulmuş önemli bir ittifak olduğunu belirterek, “Tabii ki 2023 yolunda iki partinin bu Cumhur İttifakı çatısı altındaki birlikteliği ana ekseni oluşturuyor. Bu, liderlerimiz düzeyinde en üst noktada oluşturulmuş ve devletimiz, milletimiz adına, ülkemiz adına oluşturulmuş önemli bir ittifak.

Bu ittifakla ilgili de genel başkanlarımızın ortaya koyduğu iradenin, kabine üyesi bizler, siyasi partilerimizin il, ilçe kadın kolları, gençlik kolları gibi teşkilatları, milletvekillerimiz, belediyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, bilhassa siyasete dair, Osmaniye'mizde ve ülkemizde bu alanda ne varsa hepimizin de birebir destek vermesi, bir mükellefiyet haline gelmiş, ülkenin ve milletin menfaatine bir zorunluluk haline gelmiş bir birliktelik.

Bu birliktelik özellikle son günlerde hem bazı çevrelerin ülke içindeki hem de yurt dışındaki insanları dikkatini çekmekte. Çünkü özellikle Milliyetçi Hareket Partisi'nin düzenlemiş olduğu mitingler, bazılarını telaşlandırmakta, bazılarını ürkütmekte. Beklenti çünkü daha farklıydı. Ama çok şükür pandemi ve sonrasında Rusya, Ukrayna savaşı ile birlikte bir lider diplomasisi dünyaya mührünü vurdu. Ben liderim denilmeyle, lider olunmaz. Liderlik bir Allah vergisidir.

Bu aziz milletin yöneticileri belirli aralıklarla da olsa bu tür liderlere kavuşmuştur. Yirmi yıldan beri bizim de liderimiz Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, artık dünya gündemini belirleyen bir ülkenin aynı zamanda lideri olmuş oldu.

Zaten mazlumların umuduydu, mazlumların umudu olduğunu son dönemde daha fazla hissettirir hale geldi. Dünya beşten büyüktür deme cesaretini BM'nin kürsüsünden dile getirdi. Daha adil bir dünya olmalı, ifadesiyle de dünyadaki haksızlıklara tabiri yerindeyse, haykırmış oldu.

Bunun altını dolduruyoruz şu anda ülke olarak. En son Endonezya'da, Bali'de, G 20 zirvesinde de en çok izlenen, en çok ne söyleyeceği dikkatle takip edilen lider oldu. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımıza refakat eden bakanlardan birisi olarak biz de bunlara şahit olduk.

Tabii ki devletimizin, milletimizin, ülkemizin, bayrağımızın, toprağımızın bekası için, bizim daha fazla çalışmamız, daha fazla gayret göstermemiz gerektiği açık.

2023 yolunda da bu birlikteliği çok daha belirleyici olduğunu hepimizin kabul etmesi,  görmesi gerekiyor. Liderlerimiz bunu görüyor. Bunun gereklerini yerine getiriyor. Bizim de görevimiz dediğim gibi liderlerimizin açmış olduğu bu yolda tahkim edici çalışmalara katkı sağlamak, destek olmak.” Dedi.

Bakan Kirişçi daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı ile Akdeniz Kahramanmaraşlılar Federasyonu ziyaretinin ardından Düziçi İlçesi Gümüş Köyünde, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sinan İnak’ın (28) ailesini ziyaret edip, taziyelerini iletecek. Bakan Kirişci, son oalrak Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde (OKÜ) düzenlenen Tarım Sektör Temsilcileri Toplantısına katılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehidimiz Sinan İnak, son yolculuğuna uğurlandıÖnceki Haber

Şehidimiz Sinan İnak, son yolculuğuna uğ...

Asayiş olaylarında 22 tutuklamaSonraki Haber

Asayiş olaylarında 22 tutuklama

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar