DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
BIST9.391
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bahçeli’den “Cumhurbaşkanı Yardımcıları” Açıklamasına Net Yanıt

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçeli’den “Cumhurbaşkanı Yardımcıları” Açıklamasına Net Yanıt
Abone ol
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Yardımcılarından birinin Kürt, diğerinin Alevi olması yönündeki ifadelerine ilişkin çarpıtmalara sert tepki gösterdi. “Terörsüz Türkiye” hedefini yineleyen Bahçeli, ayrımcılığa karşı net duruş sergiledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Yardımcılarından birinin Kürt, birinin Alevi olması" yönündeki değerlendirmeler üzerine açıklamada bulundu.

Merkez Yönetim Kurulu toplantısında gündeme gelen konuya dair çarpıtmalara karşı net tavır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde basına kapalı gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu ortak toplantısında yaptığı açıklamaların çarpıtılmasına tepki gösterdi.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Yardımcılarından birinin Kürt, diğerinin Alevi olabileceği" değerlendirmesini bağlamından koparan yorumların art niyetli olduğunu vurguladı.

Terörsüz Türkiye Vurgusu

Bahçeli, açıklamasında "Terörsüz Türkiye" hedefinin adım adım ilerlediğini belirterek, etnik ve mezhep temelli bölücülüğün Türkiye'nin enerjisini tükettiğini, ancak artık bu anlayışın son bulması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Bahçeli, her vatandaşın kökeni ve inancı ne olursa olsun hukuk önünde eşit olduğunu vurguladı.

“Kimsenin Önüne Geçen Yok”

CHP’yi geçmişte Alevi ve Kürt vatandaşları siyasete alet etmekle suçlayan Bahçeli, ne Alevilerin ne de Kürtlerin bu oyunlara geldiğini, Türk milletinin bütün fertlerinin onurlu ve eşit bireyler olduğunu söyledi.

Cami de bizim, Cemevi de bizimdir.

Alevi de bizim, Kürt de bizimdir.” diyen Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi’nin her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu bir kez daha yineledi.

Bahçeli: "Sözlerim Saptırıldı"

Basına kapalı yapılan toplantıdaki konuşmasının bir gazeteciye sızdırıldığını ve çarpıtıldığını belirten Bahçeli, “Bu ifadelerin Lübnan gibi ülkelerle kıyaslanması tamamen art niyetlidir,” dedi.

MHP’nin ve Cumhur İttifakı’nın Türkiye’yi etnik ya da mezhepsel ayrışmaya sürüklemek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadirli Vefat Edenler: 21 Temmuz 2025Önceki Haber

Kadirli Vefat Edenler: 21 Temmuz 2025

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar