DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7
BIST8995.8
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Babacan, Osmaniye’de basınla kahvaltıda buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Babacan, Osmaniye’de basınla kahvaltıda buluştu
Abone ol
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Partisinin il kongresi için geldiği Osmaniye’de sabah kahvaltısında basınla bir araya geldi.
Osmaniye haberleri

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Partisinin il kongresi için geldiği Osmaniye’de sabah kahvaltısında basınla bir araya geldi.

Büyük Osmaniye otelinde düzenlenen basın toplantısında konuşan  DEVA Genel başkanı Ali Babacan, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Partisinin duruşu ve önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı için aday belirlenmesi konusuna değinen Babacan, Cumhurbaşkanı adaylıkları için değerlendirdiklerini ve ittifakla ilgili kararlarını  seçimlerin yaklaştığı süreçte vereceklerini  söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ile ilgili konuların tartışılmasının uygun görmediklerini de vurgulayan Babacan, şu anda DEVA partisi olarak diğer partilerle olan ilişkileri üzerine durduklarını ve diyaloglarının şimdilik iyi gittiğini kaydetti.

İktidar partisi ve beraberindekiler ile muhalefet partileri arasındaki ilişkileri üzerine konuşan Babacan; “İktidar tarafındaki partileri bir kenara koyacak olursak diğer partilerle olan ilişki zeminimiz oldukça sıcak. Pek çok konuyu görüşüyoruz, istişare ediyoruz ama aynı zamanda güçlenmiş parlamenter sistemle ilgili başlamış olan bir çalışmada altı siyasi partiden birisi olarak ta masada katkımızı sunuyoruz.

Bizim bu parlamenter sistemle ilgili çalışmamız geçen sene aralık ayında bitmişti aslında.74 maddelik bir anayasa değişiklik paketini hazırladık ve bu anayasa değişiklik paketini her şeyle hazır ama biz bu aşamada bunu kamuoyuyla paylaşmadık. Çünkü dedik ki eğer mesele anayasa değişikliği ise anayasa değişikliği demek mecliste nitelikli çoğunluk demek. Yani illaki Partilerin bir araya gelip uzlaşarak gerçekleştirmesi gereken değişikliktir. Dolayısıyla kendi hazırlığımızı tuttuk ama ne zaman altını masa kuruldu hemen o altılı masaya çalışmamızı koyarken aynı zamanda da kamuoyuna açıkladık.



Yani deva partisinin güçlenmiş parlamenter sistemle ilgili hazırlığı nedir kamuoyuyla paylaştık. Arkasından üç ay altılı masa çalıştı ve çalışmaları oldukça hızlı ilerledi şimdi bir taslak metin bir uzlaşı metni ortaya çıktı ve bu metin bugünlerde genel başkanlarla paylaşılıyor. Genel başkanların ve her Partinin kendi içerisinde değerlendirmesinden sonra bu metin bir ortak metin olarak ortaya konacak. Yani altı partinin mutabakatla oluşturduğu parlamenter sistem hedefi böylece ülkemizin kamuoyuna bir hedef olarak konulmuş olacak.”dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda görüşlerini belirten Babacan,

 “Bilindiği gibi bu altı partiden dördü millet ittifakında yer alan partiler, ikisi millet ittifakında yer almayan ama parlamenter sistem çalışmasına katkıda bulunan partiler. O İki partiden birisi biziz. Biz bugün itibari ile ittifaklardan veya Cumhurbaşkanlığına adaylıklarından bahsetmenin çok erken olduğunu düşünüyoruz.

Şu anda bizim önceliğimiz partimizin kendi özgün kimliğinin vatandaşlarımız tarafından anlaşılması için daha çok gayret daha çok çaba göstermektir. Şu andaki önceliğimiz budur. Ha seçimler yaklaşınca o günkü şartlara göre kuşkusuz ittifak meselesini değerlendirebiliriz. Ama o günkü şartlarda onu değerlendirmek gerekiyor. Çünkü o gün geldiğinde mevcut ittifakların yapısının aynen korunup Korunamayacağını bilemiyoruz.

Yani siyasette biliyorsunuz Değişim çok hızlı olabilir. Bugünkü şartlar değiştiğinde yarın bakıyorsunuz farklı tablolar karşımıza çıkabiliyor.

Dolayısıyla biz ne yapacağız hem cumhurbaşkanlığı adaylıklar ile ilgili hem de ittifakla ilgili kararımızı seçimlere yaklaşınca vereceğiz ve o gün açıklayacağız. Ve bugün den bunların çok tartışılmasını da, özellikle cumhurbaşkanlığı meselesini çok tartışılmasını da uygun görmüyoruz.” diye konuştu.

Ali Babacan, basın toplantısının ardından, Köşk Düğün Salonunda düzenlenen partisinin 1. Olağan il kongresine katıldı.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakam Taşkıran başarılı öğrenciyle görüştüÖnceki Haber

Kaymakam Taşkıran başarılı öğrenciyle gö...

25 Aralık 2021 Osmaniye'de Vefat EdenlerSonraki Haber

25 Aralık 2021 Osmaniye'de Vefat Edenler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar