DOLAR32.22
EURO34.793
ALTIN2387.9
BIST10276.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Arızalar gideriliyor, Çadırkentlere enerji sağlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arızalar gideriliyor, Çadırkentlere enerji sağlanıyor
Abone ol
Osmaniye’nin de etkilendiği deprem sonrasında, enerji arızalarının onarılması ve çadırkentlere elektrik enerjisi verilmesi çalışmaları devam ediyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin de etkilendiği deprem sonrasında, enerji arızalarının onarılması ve çadırkentlere elektrik enerjisi verilmesi çalışmaları devam ediyor.

Toroslar EDAŞ’tan yapılan açıklamada,  Osmaniye’de depremlerle oluşan ve geçen hafta itibariyle tamamını onardığı elektrik arızalarının ardından, depremden bu yana kurulan çadır kentlere de enerji sağladığı belirtildi.

Toroslar EDAŞ’ın Osmaniye’deki depremin ardından uygulamaya aldığı afet planları kapsamında bir yandan arıza tespit ve onarım çalışmalarını tamamlarken, diğer yandan da arama kurtarma çalışmaları sırasında gerekli enerjiyi sağladığı vurgulandı.

Depremde evlerini kaybeden veya evlerine giremeyen vatandaşlar için kurulan çadır kentlerin de enerjisinin sağlandığı belirtildi.

Kent merkezinde şirket, şehir aydınlatması ve şebekelerdeki arızaların tamamının giderildiği ve gerekli enerji arzının da karşılandığı kaydedildi.

Süreç içerisinde trafo, direk, iletken, aydınlatma armatürü, saha dağıtım kutusu ve pano gibi tüm ihtiyaçları hızla karşılandığı belirtilirken, Toroslar EDAŞ’ın  ilgili kurumlarla yürüttüğü koordinasyon çerçevesinde, yeni kurulacak çadır ve konteyner kentler için gelen talepleri de karşılayabileceği belirtildi.

Osmaniye il genelindeki  değişik noktalarda ve farklı büyüklüklerde kurulan 32 çadır kentte yer alan 3 bin 454 aşkın çadırın başta ısınma ve aydınlatma ihtiyaçlarını gerekli durumlarda jeneratörlerle karşılayan şirket, yeni kurulan çadır kentler için de enerji taleplerini almaya devam ettiği bildirildi.

Sorumluluk bölgesindeki depremden etkilenen illerde Toroslar EDAŞ’ın; Başkent EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte diğer elektrik dağıtım şirketleri ve yüklenici firmalardan gelen destek ekipleri de dâhil olmak üzere 3 bin 167 saha çalışanıyla faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.

Deprem sonrası saha çalışmaları sırasında; 107 kamyon, 198 sepetli araç, 969 pick-up ve toplam gücü yaklaşık 41 bin kilovata ulaşan farklı büyüklüklerdeki 2 bin 472 jeneratör kullanıldığı belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afet Bölgelerinde eşya taşıma ücretleri belirlendiÖnceki Haber

Afet Bölgelerinde eşya taşıma ücretleri...

Sağlık görevlileri, çadır kentlerde hizmetini sürdürüyorSonraki Haber

Sağlık görevlileri, çadır kentlerde hizm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar