DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Araştırmacı- Yazar Halil Atılgan, CGC'yi ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araştırmacı- Yazar Halil Atılgan, CGC'yi ziyaret etti
Abone ol
Kültürel bir etkinlik için Osmaniye’ye gelen Güneysu dergisi yazarlarından Dr. Halil Atılgan, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
Osmaniye haberleri

Kültürel bir etkinlik için Osmaniye’ye gelen Güneysu dergisi yazarlarından Dr. Halil Atılgan, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Yıllardan beri Güneysu dergisinde Türk folkloru üzerine yazılar yazan, türkülerimizin hikayelerini paylaşan Atılgan’ın ziyaretinde Güneysu, Çukurova, folklor ve edebiyat üzerine konuşuldu.

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti binasında gerçekleştirilen ziyarette Dr. Halil Atılgan, Güneysu’ya duyduğu sevginin Ahmet Neşet Dinçer’le tanışmasıyla başladığını belirterek Dinçer’le ilgili anılarını anlattı.



Ahmet Neşet Dinçer’in Güneysu dergileriyle 1987 yılında ziyarete geldiğini dostluklarının böyle başladığını belirterek “O vakitten sonra Güneysu dergisi masamdan hiç eksik olmadı.

Ahmet Neşet Dinçer’in nazik ziyaretine karşılık biz de üniversitede Güneysu dergisine abone bulduk. Güneysu’ya yazılar yazdık. Bana gelen ilk sayıdan itibaren Güneysu dergilerini özenle korudum ve dergileri ciltletip süreli yayınlar içinde baş köşeyi Güneysu’ya verdim.

Ahmet Neşet Dinçer, Osmaniye’den kalkar düzenlediğimiz sanatsal etkinliklere katılmak için gelirdi. Nezaketi ve kibarlığı ile örnek bir insandı” diyerek Güneysu dergisinin kendi için önemini vurguladı.

Yeniden yayın hayatına başlayan Güneysu dergisinin kendini çok mutlu ettiğini belirtti. Bu topraklara vefa için Güneysu’da yazmanın önemli olduğunun altını çizerek; “Yazılarımı ilk önce Güneysu dergisine yolluyorum.

Orada yayınlandıktan sonra diğer mecralarda yayınlanıyor. Sizler de yazılarıma gerekli kıymeti verip ilk sayfalarda yer veriyorsunuz” dedi. 

Güneysu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru; “Halil Atılgan Hocamın buram buram türkü kokan yazıları hem edebiyatımız hem kültürümüz için çok kıymetli. Onun yazılarında halk kültürümüzün güzelliğini görüyor, türkülerimizin gerçek hikayelerini öğreniyoruz” dedi.

Güneysu Dergisi İmtiyaz Sahibi Ali Cihangir de “Güneysu, Osmaniye’mizin önemli bir kültürel bir mirasıdır. Biz bu düşünceyle 10 yıldır Güneysu’yu canla başla devam ettirmeye çalışıyoruz.

Sizin gibi kıymetli kalemlerin yazılarını dergimizde ağırlıyor, Osmaniye’deki sanatın, edebiyatın sesi ve soluğu olmaya çalışıyoruz” dedi.

Ziyarette Dr. Halil Atılgan’a Güneysu dergisinde uzun yıllar yazılar yazdığı için bir teşekkür plaketi takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de tren raylarını çalan 3 şüpheli yakalandıÖnceki Haber

Osmaniye’de tren raylarını çalan 3 şüphe...

Muharrem İnce: "Soykırım meselesini tanımıyorum"Sonraki Haber

Muharrem İnce: "Soykırım meselesini tanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar