DOLAR32.526
EURO34.9654
ALTIN2440.7
BIST9716.7
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Anneler ve anne adaylarına, “En İyi Narkotik Polisi Anne" tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anneler ve anne adaylarına, “En İyi Narkotik Polisi Anne" tanıtıldı
Abone ol
Osmaniye’de, anne ve anne adaylarına yönelik "En İyi Narkotik Polisi Anne" konulu seminer düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de, anne ve anne adaylarına yönelik "En İyi Narkotik Polisi Anne" konulu seminer düzenlendi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde ki programa, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın Eşi Dr. Öğretim Üyesi Şenay Yılmaz ve Kurum Amirlerinin eşleri de katıldı.



İlk olarak, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Cenk Ocaktürk tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar, ildeki narkotik olayları ve önleme faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü personeli, madde bağımlılığının belirtileri ve etkileri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.



‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Seminerin sonunda konuşan Dr. Öğretim Üyesi Şenay Yılmaz ise düzenlenen program çok anlamlı ve çok önemli olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Evlatlarımız, bizlerin geleceği ve onlara umutla bakıyoruz, onlar bizim teminatımız.

Onlar, Cumhuriyetimizin emanetçileri ve büyük güçlü Türkiye’nin parlayan gençleri. Dolayısıyla bizler de evlatlarımızı yetiştirirken elbette onların yanında olacağız her zamanki gibi. Bizler, belki de onlar için hayat rehberiyiz, ilk öğretmenleriyiz. Annelerimiz, anne adaylarımız çocuklarımız için en önemli hazineler.



Bu bilinçle bizler de fikri hür, irfanı hür, çalışkan ve başarılı bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz ve bu da sizlerin elinde. Biliyoruz ki evlatlarımız özellikle de yetişkinlik dönemlerinde, yanlış arkadaş çevresiyle kurban oluyor maalesef. Onları maddeyle buluşturan, temin ve tedarik eden kimseler tarafından bağımlı hale getiriliyorlar. Bunu tespit ederek, evlatlarımızı uzaklaştırmak hepimizin gayretiyle mümkün olacak.

Bu nedenle evlatlarımızın madde kullandığına dair yakalayacağımız ilk ipucu onlar için mutlaka bir ipin ucu olacak. Yani bunu, aslında ilk olarak yakalayacak olan annelerimiz. Çünkü uyuşturucuya bir kere ‘hayır’ demek onlar için hayata ‘evet’ demek anlamı taşıyor. Dolayısıyla bizim amacımız, gençlerimizin uyuşturucudan uzak, hayallerine yakın olmaları için hep birlikte kolları sıvamak olmalı. Uyuşturucu bedenimizi değil geleceğimizi uyuşturacak ve biz de bununla mücadele etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.



‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNEDİR’

Sözlerinin devamında annelere hitap eden Şenay Yılmaz, “Kıymetli annelerimiz her şey sizlerin elinde. Sizler evlatlarınızı tıpkı yazma oyaları gibi ince bir titizlikle nakış nakış işleyerek hayata hazırlıyorsunuz.

O yüzden çocuklarımızı korumak, onları bu zehirden uzak tutmak için bu mücadeleyi mutlaka birlikte vereceğimizi düşünüyoruz. Evlatlarımızı bu hususta eğitmek konusunda en büyük görev de bizlere düşüyor. Sizlerin inancı ve evlatlarınıza olan sonsuz sevginizle bu mücadeleyi başaracağımıza inanıyoruz.

Tüm annelerimize ve anne adaylarımıza hep beraber ‘haydi iş başına’ diyoruz ve unutmayalım ki ‘en iyi narkotik polisi annedir’ diyoruz. İçişleri Bakanlığımıza, Emniyet Müdürlüğümüze ve bu mücadeleyi veren herkese teşekkür ediyorum.”dedi. Seminer sonrasında katılımcılara bilgilendirme broşürleri verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile İş Birliği Protokolü İmzaladıÖnceki Haber

OKÜ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı...

Motosiklet hırsızı kameralara yakalandıSonraki Haber

Motosiklet hırsızı kameralara yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar