DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

“Aferez” cihazı sorununun çözümlenmesi isteniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Aferez” cihazı sorununun çözümlenmesi isteniyor
Abone ol
Osmaniye’nin “Büyük Şehir” olmasının konuşulduğu bu günlerde, vatandaşların gereksinim duyduğu “kan verme” olayında cihaz eksikliğinin giderilmesi isteniyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin “Büyük Şehir” olmasının konuşulduğu bu günlerde, vatandaşların gereksinim duyduğu “kan verme” olayında cihaz eksikliğinin giderilmesi isteniyor.

Osmaniye il Merkezine yaptırılan ve 900 yatak kapasiteli olduğu belirtilen yeni Devlet Hastanesi’ne Kızılay Kan Merkezi tarafından alınması gereken “Aferez” cihazının yerleştirilerek hizmet vermesi isteniyor.

Osmaniye’de tedavileri yapılamadığı için Adana ilindeki sağlık kurumlarına gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız, “Beyaz kan” gereksinimi için, Osmaniye’de gereken cihazın bulunmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlar.

Osmaniye kent Merkezinde, Cumhuriyet Meydanı’nda konuşlandırılan “Kızılay Kan Merkezi” bürosunun sadece, gereksinim duyulan kanları aldığını belirten vatandaşlar; Valilik makamına dilekçe yazarak, kentte Aferez  cihazının bulunmasını istiyorlar.

Eşinin kemik iliği kanseri olduğunu ve Adana’da Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi Hemotoloji Bölümünde  tedavi edilmekte olduğunu belirten, Osmaniye’de yaşamakta olan vatandaşımız, Osmaniye Valilik makamına istek ve önerilerini dilekçe ile bildirdi.

Osmaniye Kızılay Kan Merkezi’nde, Aferez cihazı bulunması ile Osmaniye’den  Adana’ya kadar  “doner” götürmek zorunda kalınamayacağını vurgulayan vatandaş, “Osmaniye’de Beyaz kan

(Trombosit) cihazı  alınmasının insan sağlığı ve canların kurtarılması adına önemini vurgulayan bilgiler kaydedildi.

Osmaniye Valilik Makamına; 12 Ocak 2023 tarih ve 1969 Sayı ile kaydı dilekçesini verdiğini belirten vatandaş, dilekçesinin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek sonuçlanacağı beklediğini söyledi.

Dilekçe sahibi vatandaş, gazetemize yaptığı açıklamasında; “Osmaniye’de, beyaz Kan yapmak isteyenler için ‘Aferez cihazı’alınarak, hizmete girmesi ile, vatandaşlarımızın Adana iline kadar giderek zahmetten kurtulmasını bekliyoruz.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye HEM’den Türk Sanat Müziği konseriÖnceki Haber

Osmaniye HEM’den Türk Sanat Müziği konse...

Eski Cezaevi yerinde ahşap atölyesi açıldıSonraki Haber

Eski Cezaevi yerinde ahşap atölyesi açıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar