
AFAD, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde yapımı tamamlanan 49 bin 56 konutun kura ile teslim edileceğini açıkladı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde yapımı tamamlanan 49 bin 56 konutun hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu.
Kura çekimi ve teslim töreni, 19 Haziran 2025’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.
13 ilde konut ve iş yeri teslim edilecek
Depremzede vatandaşlara teslim edilecek bağımsız bölümler, 13 ili kapsıyor.
Bu iller arasında Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Adana, Osmaniye, Elazığ, Sivas ve Kayseri yer alıyor.
Osmaniye'de 1.336 konut hak sahiplerine verilecek. Genel dağılım ise şu şekilde açıklandı: 44.367 konut, 4.689 iş yeri.
AFAD: En hızlı afet iyileşme süreci
AFAD, açıklamasında yürütülen çalışmaların, dünyanın en büyük ve en hızlı afet sonrası iyileştirme süreci olduğunu vurguladı.
Bugüne kadar toplam 250.636 bağımsız bölüm, yani 245.789 konut ve 4.838 iş yeri, hak sahiplerine ulaştırıldı.
Kura canlı yayınlanacak
19 Haziran’da yapılacak kura çekimi, AFAD’ın resmi YouTube kanalında canlı yayınlanacak.
Çekilişin ardından kesinleşen sonuçlar, AFAD'ın e-kapı sisteminde ilan edilecek.
Yeni yaşamlar için yeni yuvalar
AFAD, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Yeni yuvalarının vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz.”

Yorum Yazın