DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

23 Nisan Bayramı coşkusu yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
23 Nisan Bayramı coşkusu yaşandı
Abone ol
23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı Osmaniye’de sevgi ve coşku gösterileriyle kutlandı.
Osmaniye haberleri

23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı Osmaniye’de sevgi ve coşku gösterileriyle kutlandı.

Osmaniye Merkez Mithatpaşa İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programına Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Baro Başkanı Mehmet Karakoç, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Mustafa Yaşkeçeli tarafından yapıldı.

Yaşkeçeli konuşmasında; "Sizler ki bugünün yarınları değerli çocuklar, halkın hür iradesinin asıl güç olduğu bilincinin perçinlendiği gündür bugün. Ulusal egemenliğin evrensel bir değer olduğunu vurgulama yolunda bugün siz aydınlık yarınlara Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmiştir. "dedi.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak programda yaptığı konuşmada; "23 Nisan’da devletimizin yönetim şeklinde başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile taçlanarak Türk Milletinin ufkunu açmıştır.

Yeniden dirilişin temellerinin atıldığı bu bayram gününde okulumuza gelerek, çocuklarımızın sevincine, bizlerin sevincine ortak olan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 23 Nisan, Atamızın ilkeleri önderliğinde çağdaş uygarlıklara doğru bilimin ışığında yürüdüğümüz yolun adıdır.   

23 Nisan bizim için en değerli varlık saydığımız yavrularımızın adıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır." öngörüsüyle bağımsızlık meşalesi tutuşturulmuştur.  

Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her yerde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.    

103 yıl önce bugün Türk Milletini arkasına alıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarak Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun yol arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. “dedi.

Konuşmaların ardından Mithatpaşa İlkokulu Anasınıfı öğrencileri müzikli dans gösterilerini sundu. 2-C sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan Silifke Halk Oyunları gösterisinin ardından 3. Sınıf öğrencisi Sıla Nur Ataş "Egemenliğin Tadı" isimli şiiri okudu.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları 2-G sınıfı öğrencilerinin Kafkas gösterileri ile devam etti. 2-O öğrencilerinin yumurta yarışı, 2-H öğrencilerinin Gaziantep yöresi Halk Oyunları gösterisinin ardından 2-A sınıfı korosu sahne aldı.

2-C sınıfı öğrencisi Hatice Hüma Solagan'ın okuduğu "23 Nisan Söyledi" isimli şiirle devam eden kutlama programı 2-K ve 2-L sınıfı öğrencilerinin Müzikli Dans Gösterisiyle son buldu.

Programın sonunda Vali Yılmaz etkinlikleri hazırlayan Öğrenci ve Öğretmenleri kutladı.

 

       

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehiriçi Kooperatifinde Başkan değiştiÖnceki Haber

Şehiriçi Kooperatifinde Başkan değişti

Demir yollarında otla mücadele uyarısı yapıldıSonraki Haber

Demir yollarında otla mücadele uyarısı y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar