DOLAR32.424
EURO34.5736
ALTIN2384.5
BIST10045.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

122 dönüm alana Konteyner kent kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
122 dönüm alana Konteyner kent kuruluyor
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli 7.8 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin etkilendiği Osmaniye’de depremzedelerin barınmaları için 122 dönümlük alan üzerine konteyner kent kurulma çalışmalarına başlanıldı.
Osmaniye haberleri

Kahramanmaraş merkezli 7.8 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin etkilendiği Osmaniye’de depremzedelerin barınmaları için 122 dönümlük alan üzerine konteyner kent kurulma çalışmalarına başlanıldı.

Alınan bilgiye göre, Fakıuşağı Mahallesi ile Dereobası Köyü arasında bulunan Karaçay vadisi üzerindeki 122 dönümlük alan üzerinde konteyner kent kurulması için çalışmalar devam ediyor.

Söz konusu alan üzerine ilk etapta  1370 konteyner  yerleştirileceği, süreç içerisinde ihtiyaç halinde bu sayının 1907’ye kadar çıkarılabileceği kaydedildi.

AFAD VE TOKİ  ORTAKLIĞINDA YAPILIYOR

Konteyner kentin kurulması için bir yandan alt yapı çalışmaları yapılırken, diğer yandan da 87 metrekare kullanım alanı bulunan konteynerler alan üzerine yerleştiriliyor.

AFAD ve TOKİ ortaklığında başlanılan konteyner kentin 165,6 dönüm kullanılabilir alana sahip olacağı ve içinde elektrikli ısıtıcı, termosifon, mutfak ile banyonun yer alacağı, mevsim koşullarına dayanıklı ve yalıtımlı 21 metrekarelik olacağı; 87 metrekare kullanım alanının bulunacağı belirtildi.

YAKLAŞIK 7 BİN DEPREMZEDE BARINACAK

Dereobası köyü ile Fakıuşağı Mahallesi arasındaki Karaçay Deresi kenarında, 122 dönüm alanda yapılan tasfiye işlemlerinin ardından altyapı çalışmalarına başlandı.

TIR’larla alana getirilen konteynerler, zemin iyileştirme ve altyapı çalışması tamamlanan alanlara yerleştirilip, kanalizasyon ve içme suyu bağlantıları yapılıyor.

Konteyner kentte yaklaşık 7 bin depremzede barınacağı, konteyner ekleme yapılarak bu sayının daha da artabileceği kaydedildi.

Deprem nedeniyle 991 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 606 kişinin de yaralandığı kentte, 4 bin 500 kişinin başka illere tahliye edildiği, şehirdeki 27 bine yakın depremzedenin çadır kentlerde, 19 bini aşkın afetzedenin ise Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bina ve yurtlarda barındırıldığı kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tamamlanmamış inşaatların yapımı durdurulduÖnceki Haber

Tamamlanmamış inşaatların yapımı durduru...

Medya çalışanlarının Vali Erdinç Yılmaz’dan beklentisiSonraki Haber

Medya çalışanlarının Vali Erdinç Yılmaz’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar