DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Nilgün Kabak

Nilgün Kabak

Mail: [email protected]

Yüreğimizde Deprem Şehrimizde Deprem

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan depremde Osmaniye şehrimiz de dahil 11 il çok kötü bir şekilde yara aldı. Kimimiz annesi babasını kardeşini arkadaşını ; kısaca canlarını yitirdi.  Ve yine 20 Şubat'ta akşam saatlerinde iki defa Hatay Samandağ merkez üssü olan, büyük deprem yaşandı hasarlı binalar tamamen yok oldu.

Dünya çapında da 4. seviye alarmı verilmiştir ve birçok ülkeden yardım ekipleri, sağlık ekipleri gelmiştir. Bunun yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında yardım dayanışmaları halen devam etmektedir. 

Para hırsı uğruna insanların hayatlarına mal olacak binalar diken o mühendisler müteahhitler... Bunun hesabını nasıl verecekler ? Tabii burada bütün müteahhit ve mühendisleri suçlamıyorum. Gerçekten dürüstçe çalışan kişileri de görüyorum yaptığı eserler ortada. Bir züccaciye dükkanında tabak çanak kırılmazken nasıl oluyor da koca koca cüsseli iltişamli binalar un ufak oluveriyor sorarım size.

 İnsanların başına her şey gelebilir felaket Allah'tan ; ama bunu fırsat bilip yağmacılara ne denir, yani ne diyeceğimi bilemiyorum.? Nutkum duruyor. Epeydir yazmamıştım Ama burada gerçekten ülkenin ne büyük bir felakette olduğunu gördükçe içim acıyor. 

Bazı kentlerde çadırların yetersiz olduğu haberlerini alıyorum. Şu soğuk havaların olduğu zamanlarda o insanlar ne durumda hiç bilemiyorum. Osmaniyemize de yardımlar maalesef yeterli kalmıyor, ikinci plana itiliyor.

 Tabiki diğer kentlerimizde çok ağır kayıplar oldu hepsi bizim halkımız. Acı hepimizin acısı. Ama Osmaniye de yaralı bunu unutmayalım. İlgili yetkililere buradan duyuruyorum. Benim de bir zamanlar ikamet ettiğim Hasan Çenet Cad. eski bilinen adıyla İstasyon Cad., keza Yeni Hayat Hastanesi civarları ile Metin Tamer sitesi komple perişan halde, bunun yaninda Rahime hatun mahallesi ve nice sayamadıgim yerler yeniden yapılandırmak üzere yıkılacak.

 

Yani anlayacağınız Osmaniye yeniden yapılandırılmak üzere çoğu binalar yetkililerce yıkılacak . Geçende YouTube kanalından bir video izlemiştim Osmaniye'nin bilinen Saat kulesi de yıkılmış durumda. Yeni videoları izledikçe görmediğim sokakları da son haliyle görmüş oldum çok içler acısı. Binaların yıkılması bir yana dursun çok canlar gitti anılarımız  gitti, çocukluğumuz gitti. Allah'ım tekrarından saklaması dileğiyle...

Geçmiş olsun Osmaniyem geçmiş olsun Türkiye'm. Bu felakette hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar