DOLAR32.5749
EURO34.8709
ALTIN2431.8
BIST9645.0
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Yeni bir dönem başlarken

Yıllar yılları gerilerde bırakmış, tam 17.’nci kuruluş yılımızı da gerilerde bıraktık.

Haziran ayının 20’sini gösterirken takvim yaprakları, 2005 yılında bir grup arkadaşlar Ozan, Aşık, Şair ve yazarların birarada tanışıp kaynaşacağı ve eserlerini kamuoyu ile paylaşabilmesini amaçlayarak Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ı kurmuştuk.

Kuruluş günümüzü Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde dört gün süre ile şiir ve türkülerle kutlamıştık.

Ondan sonraki yıllarda Karaoğlanoğlu Parkı bir çok etkinliğimize ev sahipliği yaptı.

Sonrasında 4 yıl boyunca Belediye kent müzesi’nde “Şiirini al da gel” etkinliklerimiz devam etti.

Kent merkezindeki Mahallelerin parklarında, köylerimizde, yaylalarımızda yine türkü ve şiir etkinlikleri gerçekleştirdik.

Dernek üyelerimizle Osmaniye’deki kitap fuarları ile, Adana’da Düziçi ve Kadirli ilçelerinde kitap fuarlarına katılım gösterdik.

Bazı il ve ilçelerinde kültür ve sanatsal etkinliklerinde yerimizi aldık.

Akdeniz Kentleri Kültür Sanat etkinliklerine Osmaniye’de ev sahipliği yaptık.

Dernek üyelerimizin kitap çıkarmalarına yardımcı olduk, bir çok arkadaşımızın yayınlanmış eseri olmuş oldu.

OŞYAD’ın 17 yıllık süre içiresinde gerçekleştirdiği etkinlikler sayfalara sığmaz, benim asıl anlatmak istediğim, bugün 6. Olağan genel kurulumuzu tamamladıktan sonra, yeni süreç için yeni programlara imza atmanın projelerini hayata geçireceğimizi söylemektir.

Bugün dernek yönetimindeki yeniliklerin ardından yeni üye kayıtları, sonrasında hafta sonları yeniden Mahalle parkları, Yaylalarımız ve Köylerimizdeki şiir ve türkü etkinliklerimize ağırlık verileceğini paylaşmak istedim.

Etkinliklerimizin tanıtılmasında yerel basınımızın katkı ve destekleri için ayrıca teşekkür etmeyi de unutmuyorum.

Bizim amacımız, önce yaşadığımız kentin kültür ve sanatsal alanda tanıtılması, ardından Çukurova’dan yola çıkarak yurt geneline ve dünya ülkeleri arasında yöremiz sanatçı ve yazarlarını tanıtmaktır.

Derneğimizin 6. Olağan genel kurul toplantısını da gerçekleştirdik.

Pandemi nedeniyle zamanında yapamadığımız genel kurul sonunda dernek üyelerimizle bir kez daha kenetlendiğimizi göstererek, yönetim kurulumuzda da yenilikler yaptık.

Daha enerjik çalışabilme adına Yönetim ve denetim kurulumuzdaki değişikliklerle bundan sonraki süreçte projelerimizi hayata geçirmeye çalışırken, birlikte iki dönem çalıştığımız yönetim kurulumuzdaki iki arkadaşımıza da verdikleri çalışmaları ve emeklerinden dolayı “Teşekkür plaketleri” takdim ederek onları onurlandırmayı dernek olarak ilke bildik.

Yeni süreçte, pandemi koşullarını da unutmayarak, etkinliklerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Mahalle, Köy ve Yaylalarımızda kültür ve sanatsal etkinliklerimizle OŞYAD olarak kaldığımız yerden yeniden merhaba diyerek, kültür ve sanatımız adına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar