DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BIST9693.4
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Üç koldan birine sahiplenmek

Gözgöze geldiğinde ilk önce, karşındaki kişinin göz renkleri ile hareketleri dikkatini çeker. Onun, seninle ne amaçla görüşmek istediğini ve görüşme neticesinin nasıl sonuçlanabileceğini tahmin etmek için algıların harekete geçtiğinde, anlak üzerinden beynine gelen sinyallerin hareketlerini yönlendirmeye çalışırsın.

Görüşmek istediğin kişi kadınsa eğer; gözleri, kaşları ve konuşurken dudaklarının mimik hareketlerine dikkat edersin.

Erkek biriyle ilk kez görüşüyorsan; el kol hareketleri, kafasını yukarılara doğru kaldırarak konuşmaları, bir ara elini kemerinin üzerine koyması gibi hareketlerine dikkat edersin.

Seni tehdit eden, hatta öldürmek isteyen biriyle buluşmaya gittiğinizde, olaylar farklıdır. Çünkü karşınızdaki kişi sizi tehdit ettiğine göre, her an öldürme girişiminde bulunabilir!

Birileri sizi öldürme amaçlı gelmiş ise ve  o amaçla buluşmuşsanız; ondaki korku da en az sizin kadar düşündürücü olaylar zincirini oluşturmaktadır.

İlk bakış, ilk tanımlama, ilk karar ve aklın verdiği ilk kararın uygulanmasının ardından olumlu veya olumsuz sonuçların da yaşanabileceğini düşünmek zorundayız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” kitabını ve “Gençliğe hitabesini” okumanızı önermekten öte, Türkiyemiz adına rica ediyorum.

Bu ülkeyi üç koldan sarmalayanların asıl amaçlarının ardında yatanların neler olduğunu göremeyen, okuyamayanlar veya anlamayan geleceğimizi bırakacağımız gençlerimiz; “Yarın bizlere küfretme” haklarını yitirmeden, bugünden olayları iyi okumalıdır.

Filistin ile İsrafil arasında yıllardır yaşanılan olumsuz olaylar, ölümler ve yaşananlara baktığımızda; Türkiye olarak geleceğimizin buna benzer olumsuz olayların yaşanabileceği yönünde tahminleri artırmaktadır.

Gününü kurtarmak, dünya ülkelerine meydan okurcasına konuşmalar yaparak yönetimin başında olmayı yeğlerken, ülkesinin geleceğindeki vatandaşların neler yaşayabileceklerini hesap edemeyen yöneticilerin iktidardan gidişlerinden kaygı duyacağımı belirtmek istiyorum.

Sokaklarda elektrikli bisikletle kağıt ve diğer atıkları toplayıp satarak evinin ekmek parasını kazanmaya çalışan, üstelik elinde eldiven bile olmayan vatandaşla görüşüyorum; “Şükür Allah’ıma”diyor.

Kaldırımda yürürken, şalgam içmekte olan biri; “Abi bu CHP var ya CHP, vatan haini imiş. Reis’in Türkiyemiz için yaptığı her yatırıma karşı çıkarak, Rus yanlısı, senin anlayacağın komünist tavırlar içerisinde, üstelik … terör örgütünden destek alıyormuş!.

Şalgamcı esnaf davranışı ile hareket ediyor; “Sizce bu vatan topraklarımızdaki satılan veya özelleştirilen yerlerden bizim ne kadar çıkarımız olabilir, bu konuda ne düşünüyor sunuz!?”diye sordu.

Şalgamcının oradaki tartışmaya karışan, M.K. isimli biri; “Ben Milli İnançlar Teşkilatı” sivil toplum kuruluşu üyesi olarak, olaya müdahale etmek istiyorum”dedi.

İki kişi olay yerine geldi, birisi kimlik göstererek; “Biz, Asayişi Sağlama Birimi” olarak buradayız!

O sırada bir kişi elinde telsizle gelerek; “Temmuz ayında milyonlarca emekli insan, Temmuz ayı maaşı zammı ile birlikte, Bayram ikramiyesi ve maaşlarının erken ödenmesini yaşayacaklar” diye konuştu.

Kurban Bayramı tatil günlerini düşündüğümüzde, maaş günlerinin tatil günlerine gelmesi nedeniyle zaten erken maaş ödeme yapılmasının, haber servisi yapılması kadar, bence düşüncesiz haber olamaz!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar