DOLAR32.6557
EURO34.8645
ALTIN2502.4
BIST9524.5
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Tatilinize dikkat!

Yılın en uzun günlü tatilini yaşamak üzere haftaya başlamış bulunuyoruz.

Kurban Bayramı nedeniyle tatil süresinin uzun olmasını fırsat bilerek memleketteki sevdiklerinin yanına gidenler ya da bu günlerde yolda olanların özellikle trafikteki seyirlerini dikkat etmeleri konusunda uyarılar yapılıyor.

Salgın olayına gelince, büyük kentlerden kırsal yerleşim yerlerine gidenlerin sevdiklerine kavuşmanın özlemi ile kucaklaşarak özlem gidermeye çalışmalarına da uzmanlar dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulunuyorlar.

Covid-19 salgınını henüz bitiremedik, yeni salgın hastalıklarla mücadele etmeye başladık.

Salgınla mücadelede alınması gereken önlemler konusunda dikkat etmediğimiz veya kendimizi gevşetmeye çalıştığımız anda, bu işin şakası olmadığını ve salgının başladığı ilk günden bu yana toprağa verdiğimiz can kayıplarını aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini anımsatmak isterim.

Kurban bayramı süresince, özellikle çevre kirliliği konusunda dikkatli olmak zorundayız.

Sokaklara veya gelişi güzel yerlere atılan atıkların sokak hayvanları ve çocuklar tarafından temaslarda bulunabileceğini aklımıza getirerek, poşetler içerisinde belirlenen yerlere atıklarımızı bırakmalıyız.

Tatil dönüşünde herhangi bir rahatsızlık yaşamama adına sosyal ilişkilerde ve toplu yerlerdeki görüşmelerimiz de önem taşımaktadır.

Bayramı bayram tadında yaşayabilme adına, her ne kadar insan ilişkilerinde kucaklaşma ve sarılma olaylarına özlem duysak ta biraz daha dikkatli olmakta yarar olduğu bilinmelidir.

Şimdi diyeceksiniz ki; “Biz bu olayları biliyoruz, sen bize ne anlatmaya çalışıyorsun!?”

Bu toplamda birlikte yaşadığımız için hepimizi düşünerek yapılan uyarıları anımsatmanın bir görev olduğunu düşünerek yazıyorum.

İnsan hayata geçirmeye çalıştığı eylemleri kafasına koymuşsa, zaten birilerinin uyarılarını dinlemeden gerçekleştirir.

Ama belki bir umut diyerek bir sözcük kişinin kafasında uyarı işareti yaptığında yapmak istediği olumsuz eyleminden vazgeçebilir diye düşünüyorum.

Biliyorsunuz “Hayvan hakları yasası” çıktı. Bu bayramda kesmeye çalıştığınız hayvanları hırpalamadan, vurup dövmeden ve işkence etmeden kesme eylemini yerine getirmeye çalışmalısınız.

Yeryüzündeki tüm canlıların en akıllısı olarak bilinen insanoğlunun, kendisi dışındaki diğer canlıların yaşantılarından sorumluluk duyması gerektiğini sanırım biliyor olmalısınız.

Kurban bayramında sadece kendi aile bireyleriniz ile yakınlarınızı düşünmek yerine, yoksul aileleri de düşünmek yine insanım diyerek yaşayan yüreklerin güzel duygularından biridir.

Evlerinizde komşularınızı rahatsız edecek şekilde etinizi mangal yapıp kokması ile çevrenizi rahatsız etmemeye özen göstermelisiniz.

Kurban kesemeyen ailelerin özellikle hamile olan kadınları ile çocuklarının et kokusu karşısında içlerindeki duyguları anlayamıyorsanız, kestiğiniz kurbanın ve bu inanışın eyleminin de bir yararı olamaz!

Kurban bayramınızı kutlar, sağlıklı bir toplumda, mutlu ve huzurlu yaşayabilme adına akıl süzgecinden geçirerek hareketlerimize önem verilmesini dilerim.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar