DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7
BIST9096.5
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Siyasetçiler kendilerini bitiriyor

Siyasetle uğraşanlar konuşmaları, yaşam biçimleri, ileri sürdüğü iddialar  ile vadettikleri ile örtüşen insanlar olmalıdır.

Halkın karşısına çıkıp, eline mikrofonu alan siyasetçi dudakları arasından çıkan her sözcüğü seçmelidir.

Yoksa günün birinde o sözler bir vatandaş tarafından o siyasetçinin suratına tokat etkisi ile vurulabilir.

Yaşanan olayları bugün sizlerle paylaşacağım. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 5 Ağustos Perşembe günü Osmaniye’ye geldi.

Valilik, Belediye ziyaretlerinin ardından parti binasına geçerek burada basın toplantısı düzenledi.

Özhaseki’ye Osmaniye’ye hoş geldiniz derken, o saatlerde Cumhuriyet Meydanı’nda SMA hastası Amine Sultan’a yardım amaçlı kermes etkinliği yapılıyordu.

Belediye ile Cumhuriyet Meydanı arasında 250 metrelik bir uzaklık olduğunu düşündüğümüzde, yurt dışında tedavi olabilmek için yardım toplama amaçlı minik yavrumuz adına, üstelik Valilik onaylı düzenlenen kermese AKP Genel Başkanı Mehmet Özhaseki’nin bir dakikalığına da olsa neden uğramadığını merak ediyorum!..

Ayrıca Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın AKP Genel Başkanı Özhaseki’yi Belediye’de ağırlarken, Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğe gelmemesi de kent halkının kafasında soru işaretleri oluşturdu.

AKP Genel Başkan yardımcısı Özhaseki’nin, Parti binasında düzenlediği basın toplantısında Yerel yönetimler bazında Cumhur ittifakı Belediyelerinin başarılı olduklarını, özellikle de sosyal demokrat belediye Başkanlarının  halkı perişan ettiklerini belirten sözler kullanması dikkat çekiciydi.

Osmaniye ziyaretindeki basın toplantısında gündemini sadece yerel yönetimleri eleştirmek üzerine ayarlayan Özhaseki, son günlerde Osmaniye’de meydana gelen orman yangınları ile tek sözcük konuşup konuşmadığını, devletin resmi Ajansı (A.A.) haber bülteninden öğrenebilirsiniz.

Orman yangınları ile ilgili Osmaniyelilere geçmiş olsun diyebilirdi, minik yavrumuz Amine Sultan’ın yardım kermesine gelerek katkıda bulunabilirdi.

Ülkenin bir çok yerinde orman yangınları yaşanırken, Osmaniye’de bile orman yangınları olurken iktidar partisinin genel Başkan yardımcısı ziyaret ettiği kentte olup bitenlerden habersizce konuşma yapmış olmasını talihsizlik olarak değerlendiriyorum.

Özhaseki’nin parti binasındaki konuşmalarından alıntı yaparak örnek vermek istiyorum: “Yerel hayatta da yerel yönetimlerde de 1994 adeta bir milattır, bir dönüm noktasıdır.

1994 öncesine baktığımız zaman genellikle sol belediyelerde şunu görürüz. Militan bir kadro, asla yerli ve milli değiller, hizmeti asla düşünmezler.

Onların derdi sapkın ideolojilerine hizmet etmektir. Su akmazmış umurlarında değil. Çöp dağları birikir patlar insanlar ölür umurlarında bile olmaz Bizler hizmet edeceğiz, kimseyi ayırmayacağız, insanların diline, imanına, ırkına, mezhebine, bakmayacağız.

Madem bir toplumda yaşıyoruz, herkese hizmet etmek bizim görevimiz. Biz böyle başladık, gerçekten de sözümüzü tuttuk, hizmet ettik. Mazeret üretmedik. 

Ama bütün Cumhur ittifakına mensup arkadaşlarımızın ortak özelliği, amaçları hizmet, niyetler halis ve iyi niyetli.”

Bu sözleri söyleyen AKP Genel Başkanı Özhaseki’nin, AKP’li  Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın yönettiği Belediye ile ilgili 6 Ağustos 2021 tarihli bir gazete haberini paylaşmak istiyorum:

“Zonguldak’ta  kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen üvey oğlunu sırtında taşıyıp (yaklaşık 300 metre) ana yola ulaştıran  adam, evlerinin önündeki yolun yapılmasını istedi.”

Bir halk hikmeti sözü vardır; “İğneyi kendine batırmadan, çuvaldızı başkasına batırırsan yaşanan acılardan haberin olmaz!”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar