DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BIST9693.4
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Pencerenin perdeleri

Yürek bu ya, bazı anlarda sevinip mutlu olurken, son yıllarda daha çok ta üzülmeye başlar oldu.

Pencerenin perdelerinin renklerine baktığınızda, ak ise odanın içerisini net olarak görebilir, biraz koyu renkte ise dumanlı görebilirsiniz.

Pencerenin perde aralığından odaya bakarken net görebilmek için gözleriniz yorulabilir, gözbebekleriniz acısa bile siz gerçeği görebilme adına bakmayı sürdürürsünüz.

Halk arasında esprili olarak kullanılan bir söz vardır; “Tecavüz kaçınılmaz hale gelmiş ve daha fazla direnme gücünüz kalmamışsa; zevk almayı deneyeceksin!”

Bu halk hikmetini günümüzde istediğiniz yöne çekebilirsiniz, bunun yorumu veya tepkisini göstermek yine sizlerin düşüncelerinize aittir.

Bu günlerde vatandaşın en çok konuştuğu olaylar ekonomik yaşantıları üzerine yaşadıkları sıkıntılar olduğunu inkar edemeyiz.

Ülkeyi yönetme adına vatandaşın oyları ile iktidara gelen hükümetin bir vekilinin, yaşanan olumsuz olaylar karşısında halkla alay etmemeye özen gösteren sözcükler kullanmalıdır.

AKP Milletvekili Zülfü Demirbağ, geçinemediklerini söyleyen vatandaşlar için; “2 kilo et yiyorsan yarım kilo ye! 2 kilo domates değil, 2 tane al!” sözlerinin, siyasi ahlak ve insani edepten uzak olduğunu düşünüyorum.

Bunu söyleyen Milletvekili, önce kendi hizmetinde çalışanların sayılarını azaltabiliyor mu? Bakanlar, kendi hizmetlerindeki araç ve personel sayılarında da aynı azaltmayı yapabiliyorlar mı?

Ülkeyi yönetenlerin bir de B planları olmalıdır. Yabancı güçlerin son günlerde Türkiye ekonomisi üzerine oyunlar oynandığı, hatta buna Ana muhalefet partisinin de çanak tuttuğu yönünde iktidar partisi Genel Başkanının iddiaları dinleyenlerin yorumlarını merak ediyorum.

Yine bir halk deyimi vardır; “Oynamasını bilmeyen gelen, yerim dar dermiş!”

İktidar partisi Milletvekili ve Bakanlar sokağa insinler, vatandaşla konuşsunlar bakalım sokaktaki yaşantının; pencerelerinin perde arkasından gördükleri gibi olmadığına tanıklık edeceklerdir.

İnsanların evlerinde kullandıkları 12’lik ev tüpü 15 Kasım günü 175 lira iken, 21 Kasım günü 195 lira, 26 Kasım gününde ise 120 liranın üzerine çıktı. Bugünkü fiyatının ise ne olduğunu, evlerinde tüpü bittiği için almaya gidenler öğreneceklerdir.

Bu yabancı güçler var ya, yabancı güçler ülkemizin kalkınmasını ve gelişmesini kıskanıyorlar!

Oysa bizim 19 yılda yaptıklarımızla ülkemizi muassır medeniyetler seviyesine çıkarmaya çalıştık. Otoyol ve köprüler yaptırdık trafik kazaları azalsın diye. Şehir hastaneleri yaptırdık; sağlık alanında vatandaşımız iyi hizmet alsın diye.

Hantal durumdaki; Seka kağıt fabrikaları, Şeker fabrikaları ve benzeri işletmeleri özelleştirdik, buralardan aldığımız paralarla ülkemiz için kalıcı yatırımlar yaptık.

Bunları yaparken yine vatandaşımızı ve ülkemizi düşünerek; işletme firmalarına garanti vererek, aylık belirlenen sayıda araç geçmeyen köprü ve oto yollar ile hastanelere verilen garanti hasta sayısına ulaşılamamış olması halinde, hazineden karşılanması ile bunu telafi ediyoruz.

Bu garanti ödemeleri dolar kuru üzerinden öderken,  dış güçler ve Muhalefet bizimle uğraşarak, doların TL karşısında yükselmesinden medet umuyor!.... 

Pencerenin perdeleri kapandı, ışıklar söndü, yüreğim acımaya başladı ama acıtsa da  dayanıyorum….

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar