DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Nilgün Kabak

Nilgün Kabak

Mail: [email protected]

Nerde O Eski Anılar ?

Cumhuriyet meydanı eskiden bizim Ramazan etkinliğimizde tek platformumuz idi. Konserler, mitingler vb. etkinlikler yapılırdı.

Meydanın kenarlarında dondurmacılar, haşlanmış mısır satan mısırcılar; efendime söyleyeyim çerezciler, pamuk şekerciler vardı. Ayrıca aile çay bahçeleri de mevcuttu.

Meydan,  bazen çarşıda gezinip de yorulduğumuz zaman, dinlenme yeriydi.

Daha sonra Masal Park eğlence yeri açılınca, buradaki aktiviteler eski canlılığını kaybetti. Meydan bomboş kaldı ve birkaç banktan ibaret oldu. 

Yine eskisi gibi eğlenceler olsa, aktiviteler olsa, ne güzel olur. Eğlencelerimiz sadece lunaparktan ibaret olmasın, geleneksel eğlencelerimize yer verilsin.

Ne bileyim Ramazan'da Karagöz ile  Hacivat gibi oyunlar oynatılsın , yarışmalar düzenlensin. Bunlar bizim özümüz olduğu için, bunlara hasret kaldık maalesef.

Ha bir de Z kuşağı denilen bir jenerasyon gündemde. Tabii her şey teknolojiyle olduğu için; insanların duyguları, düşünceleri artık monotonlaşmış durumda.

Eskiden çocukluğumuzda, parkta çamurlarla oynardık, bebekler yapardık. Ama şimdi tablet, telefon vb. teknolojik cihazlar çıktı çıkalı, bunun tadına varamıyor çocuklarımız.

Annelerimiz akşam olup da eve çağırdığı zaman, o oyunu bitirmeden eve gitmezdik.

Şimdi ise gencjerimiz, çocuklarımız ya evde tablet, telefon, bilgisayarla uğraşıyorlar; veyahut AVM'lerde boş gürültülerle kendilerini avutuyorlar. 

Gençliğimiz, çocukluğumuz yozlaşmadan güzel günlerimiz olur inşallah. Tekrar görüşmek üzere...

Makale Yorumları

  • Ziya BAŞARAN31-08-2022 22:49

    Bencede evet bende iyi hatırlıyordum hatta karşı otoparkta gondollar olurdu iftar verilirdi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar