DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4
BIST9072.6
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

İyi ki temsilcimiz olmamış!

Keskin bıçak parmağını keserse insanın, hiç te canını acıtmaz, ama “kör bıçak” parmağını kestiğinde insanın canı daha çok acırmış!..

Kör bıçağın parmağımı kestiği gibi yüreğim acıdığı o anı unutabilmek için yüreğimin sesini bir türlü dizginleyemezsin.

Milletvekili olmak istemek veya aday adayı olmak. Sonrasında da seçimlere aday olarak girebilmek için önce; vatandaşları tanımak ve onlarla tanışmanın önemi insanlar için unutulamaz anıları beraberinde getirir.

Mesleğinde tanınmış olabilirsin, mesleğini yaparken ekonomik anlamda nihayetinde ticari amaçla çalışıp vatandaştan para karşılığı hizmet verirken, “halk için sağlıklı hizmet verebilirsin!”

Bu başarıların senin yönetici olarak halkı yönetmek için Milletvekili seçilmeni sağlayıp sağlamayacağını düşünmeni de beraberinde getirebilir.

Bizim Köyde; “Ağzı Kaf dağında olan” insanlara ilgi gösterilmez! Halkın arasında olduğunu sadece işyerinde göstererek kendine destek arıyorsan, bunun farklı sonuçlarının da olabileceğini düşünmeden siyasete atılmayacaksın!

Yaşına ve başına baktığımızda olgun bir insan gibi görünse de, halkın arasında dolaşırken küçük dağları kendisinin yarattığını sanarak gezen kişiler, bırakın Milletin Vekili olabilme, Mahalle Muhtarı bile olsa ne yazar!

Yani henüz olgunlaşabilmesi için çok okuması gerekiyor! Parası var ya, bir de kendince para karşılığında hizmet verdiği vatandaşları düşünerek “Milletvekili Aday Adayı olabilme” için kendini ortaya koyuvermiş!

İnsanların birlikte olduğu topluma girerken kendisini yüksekten göstermek, orada bulunanlarla selamlaşmamak, sadece tanıdığına sarılıp sohbet eden kişinin nasıl milletin temsilcisi olabileceği elbette ki orada bulunan diğer kişiler tarafından eleştirilir.

İlk kez karşılaştığım ve fotoğraflarından bile tanımadığım bu zat’ın kim olduğunu yanımdakilere sorduğumda öğrendim ki; “İyi ki bizim temsilcimiz olamamış!”diye kendimce sorguladım!

Gösterişle yapılan siyasi çalışmalara karşıyım!... İnsan önce kendi doğrularını söylerken, kendi ciddiyetine güvenerek konuşmalıdır! Yalan ve göstermelik siyasetin karşısında günün birinde ters tepki görebileceğinizi unutulmamalıdır.

Her iktidarın, günün birinde “iktidarsızlık” yaşayabileceğini düşünmeniz gerekir. İktidar; sadece yönetmek değil, aynı zamanda kişisel  olarak ta değerlendirilebilir.

İnsanları yönetme adına yola çıkanların, önce vatandaşlarla ilişkilerine de önem vermelidir. Birilerinin elini sıkarken, başka biriyle konuşmak elini sıktığı insanı ciddiye almama anlamına gelir.

Siyasetle uğraşan kişi, tanıştığı kişilerin isimlerini  unutmamaya özen göstermeli, karşısındaki kişinin gözlerine gülümseyerek bakıp konuşabilmelidir.

Kent olarak seçilinceye kadar insanların yüzlerine gülüp, seçildikten veya seçilemedikten sonra ertesi günü insan ilişkilerini değiştiren siyasetçilerin yüzünden gelişemiyoruz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar