DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0
BIST9079.9
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

İnsanların aklına patlayıcı yerleştirmeyin!

Özellikle ülkelerin sınırlarındaki tel örgülerin giriş-çıkışlarına ve terörle ilgili bölgelere “mayın” yerleştirilir.

Mayınlar patlayıcı özelliğini taşıdığı gibi, üzerine basıldığında patlayarak can kayıplarına veya yaralanmalara da neden olabiliyor.

İnsanların akıllarına mayın benzeri patlayıcı düşünceleri yerleştirmek, insanlık adına tepki görebileceği gibi, hiçbir din veya inanç adına da kabul edilemez!

Bireysel olsun, toplumsal olsun, siyasal olsun, kurumsal olsun olumsuz olayların yaşandığı anları anlatır; tepkilerimi ona göre yaparım.

Olumlu veya olumsuz eleştirilerim karşısında elbette bana da tepki gösterenler olabilecektir.

Fincancı katırlarını ürküttüklerimin bana karşı olacaklarını önceden tahmin ederek yazılarıma başlıyorum.

Siyasal görüşümü kim veya kimler nasıl değerlendirir veya kendilerince yorumlarsa yorumlasınlar.

Önce İnsan olarak, Yaratanın verdiği Aklı’mı kullanmayı ilke edinerek, kimseyi kandırmadan, yanıltmadan, dünya varlığı için üç kuruşluk çıkar için dolandırmadan, emeğimin karşılığını bile isteyemeden verilenle yetinerek yaşamaya çalışan bir insanım.

Bu koşullarda yaşayan, ayrıca gündelik üç değişik görüşteki gazeteleri okuyup inceleyen biri olarak yurt ve dünyamızdaki gelişmeleri Köşe yazarlığım sürecinde yaklaşık  9 bin ayrı yazı ile taçlandırırken, ömrümün yettiğince yazmaya kararlı olduğumu buradan tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum.

Türkiye’de ormanlar, evlerin mutfaklarında yangın var! Muhalefet Partilerinden birinin Genel Başkanı Sivas’ın Zara ilçesine giderek doğal ortamda esnaf ziyaretlerinde bulunuyor.

Halkın geçinip geçinemediğini, esnafın siftah edip edemediğini öğrenmeye ve sohbet etmeye çalışıyor.

İstanbul plakalı bir araçla Zara’ya geldiği öğrendiğimiz başında fesi, ayağında şalvarı, çenesine indirilmiş maskesi, yanında ise İran giyimli bir kadın; maskesiz ve iki ilinde birer çocukla birlikte, kendilerince Muhalefet Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki gösteren sözler kullanıyorlar.

Polis ekipleri ise, başı fesli ve maskesiz zatı omuzunu tıpışlayarak olay yerinden uzaklaştırmaya çalışıyor.

Keşke diyorum, Allah’ınızı seven Polis memurları; “Sizler de taş ocağı, maden ocağı veya ormanların katledilmesi için vatanına sahip çıkan insanlara” Aynı davranışı gösterebilseydiniz!?

Bir ülkenin Başkanı, siyasi parti Genel Başkanlarından birine; “Daha bunlar ne ki, yenilerini göreceksiniz (!)” gibi sözler söylemesini ülkem adına yakışık almıyorum!

İnsanların yazdıkları gazeteler kapatılabilir, cezalar verilebilir. TV’lere cezalar verilebilir,  ekranlar karatılabilir.

Bu sürecin ardından yağmurlar yağar, güneş yeniden doğar ve insanlık gün olur uyandığında; bir zamanlar Tercüman gazetesinin başlık altındaki sözler gibi olmayabilir.

Tercüman gazetesi derken, bugün yayında değil yada görmüyorum. Bir zamanlar sabahleyin gazete büroma gelirken işyerinin kapılarının arasına sıkıştırılan “Zaman” gazetesini  görüyor, benim yerel gazeteme abone bile olmadıkları için, kırılıyordum.

Bu günlere geldiğimizde aynı işyerlerinin  kapılarının arasına; “Sabah veya Türkiye” gazetelerinin sıkıştırıldığını görmekteyim.

Bu halkın inanç ve dinleri üzerinden siyaset yaparak ekonomileri artıranların tarihin sayfalarında günün birinde kayıtları ile yazıldığında, torunları okuduğunda nasıl alınabileceklerini merak ediyorum.

Not: Ben Pet kullanmıyorum, kıçım temiz!  İç çamaşırları kirli olanların da halkımıza sanırım hesap vermesi gerekir!...

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar