DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2
BIST9021.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

İhanete giden yoldan

Türkiye tarihinde bugüne baktığımızda, aklımıza öncelikle; “bir Cemaat yanlılarının darbe girişimi” yapmak istemeleri gelmektedir.

Kendilerini dini cemaat veya inançlar üzerinden kurdukları toplulukları, lider bildiklerinin talimatları doğrultusunda çeşitli yöntemlerle eyleme kalkışmış olmalarını düşünüyorum.

Bugün, bir takım cemaat örgütlerinin palazlanmalarına göz yumma gibi davranışlar içerisinde bulunuyorsanız, günün birinde karşınıza farklı yöntemlerle çıkabileceklerini hesap etmeniz en doğru yol olsa gerek.

Cumhuriyetimiz kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cemaat ve tarikatlar ile ilgili sözlerini iyi okumayanlar, ya da okuduklarını anlamayanların tutum ve davranışları nedeniyle 15 Temmuz darbe girişimi gibi tatsız bir olay yaşandı.

Fetullah Gülen’in Türkiye’de yaşadığı günleri anımsayın. Gazete ve dergiler çıkardığını, özel okul ve öğrenci yurtları açtığını, özel bankalar ve TV kanalları kurdukları süreçle ilgili bir araştırma yapalım.

Bu kuruluşların açılışlarında kurdeleleri kesenler, hayırlı-uğurlu olsun diye alkış tutanlar, birlikte karelerce fotoğraf verenlerin görüntülerini arşivlerden araştırıp görmeye çalışın.

Gittikleri ziyaretlerde önemli yerlerde ağırlanıp, eline mikrofon verildiği günleri anımsayın. Sonrasında Türkiye’deki Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olup, ta ki darbe girişiminde bulunduğu ayki emekli maaşı bile hesabına yatırıldığı günleri anımsayın.

Ne kadar aklınıza takılan sorular varsa onları anımsayın, araştırın ve böylesi bir olumsuz olayı yaşatan, canların toprağa verildiği, yaralıların olduğu 15 Temmuz tarihini  bir bütün olarak  okumaya çalışın…

Özel okulunun gazetelere yanlış ilanlar vererek başarılı okul olarak yayınlayan gazetelere bugün baktığımda, benden çok Fetullah Gülen cemaatine karşı duruma gelmişler.

O günlerde okulun ilanının yanlış olduğunu yazdığım için, hakkımda dava açan Avukat şimdi  gayet normal yaşantısında…

Mahkemeye bile çağrılmadan hakkımda karar veren Hakim ve Savcı’nın nerede olduğunu bilemiyorum, ama Avukat ve eşi için bir soruşturma açıldığını duymadım.

Kurumları ile ilgili olumsuz haberler yaptığım günlerde, tehditler alırken, Mahkemelerde yokluğumda habersizce kararlar verilirken benim karşımda olanları düşünüyorum.

Dün söylediklerim ve yazdıklarımda doğru çıkmıştım, çünkü geleceği yıllar öncesinde görebiliyordum.

Devlet yöneticilerinin gittikleri yol, yani uygulamalarında cemaatlere verdikleri ödünlerin günün birinde toplumsal barışa zarar verebileceği ve palazlanan bu cemaatin günün birinde örgütsel olarak olumsuz olayları yaşatacağını tahmin edebiliyordum.

İlgi gösterdikleri, ekonomik ve inanç alanında palazlanırken seyredenler ve seçim zamanları yanına gidip taraftarının oylarını isteyerek ödün veren siyasiler şimdi nerede?

Temmuz’un 15’nci günü yatsı namazı sonrasında, “darbe girişimi” yapmaya kalkan bu cemaat yanlılarının plan ve projeleri, eyleme dönüştürme çalışmaları ile ilgili yetkililerin hiç duyumları olmadı mı?

Bugün 15 Temmuz, kaybettiğimiz canları düşünüyorum. Bu gün ile bir takım sözler kullananların, bugünlere nasıl gelindiği konusunda da özeleştiri yapmalarını kamu oyu yıllardır bekliyor.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar