DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BIST9693.4
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Halk hikmetleri dikkatimi çeker!

Halk hikmetleri denildiğinde, kim veya kimlerin söylediği belli olmayan tümceler akla gelir.

Halk hikmeti veya “Ata sözü” gibi deyimler, aslında toplumsal yaşantının içerisinden arındırılarak söylenmiş sözlerdir.

Özellikle seçimler öncesinde, seçmen vatandaşların oylarını alabilme uğruna kılıktan kırığa giren. Akla gelmeyecek vaadlerde bulunan adayların hallerine üzülüyorum!

Çünkü onlar, yapamayacakları sözleri verirken yalan söylediklerinin farkına bile varamıyorlar!

Takım elbiseli, boynu kravatlı biri mahalleye geliyor. Mahalledeki en önemli ulaşım aracı  ise at arabası olarak biliniyor.

Aday konuşuyor, geleceğe yönelik öylesine sözler veriyor ki; yanındakiler bile bunun günün birinde gerçekleşeceğini düşünmeye başlıyor.

Dinleyenler arasından bir vatandaş çıkıyor; “Gadasını aldığım, gurban aldığım  adam!.. Bunları essahtan yapacak mısınız!? Bizlerin çocukları da sizler gibi boğazı kıravatla okullara gidecekler mi!? Bunları yaparsan oyun sana olduğu gibi senin d… ş..yerim…”

Sözün bittiği yerdeyim ve  yazacak sözcük arayışı içerisindeyim.

Bir vatandaşın; “ “Gadasını aldığım” sözü üzerine, ülkeyi yönetme adına aday olan kişinin; “Benim anama mı sövüyor!?”diye konuşması kadar cahilce bir düşünce olabilir mi?

Türkücü İbrahim Tatlıses’i bilirsiniz, sever veya sevmezsiniz ama, kendini “İmparator” olarak tanıtmayı başarmış bir sanatçıdır.

Aşık Mahsuni Şerif’in “Domdom kurşunu” eseri söylendiğinde,  dönemin ülke yöneticileri “Yasaklama” getirmişlerdi.

Süreç içerisinde Mahsuni Şerif’in aynı eserini İbrahim Tatlıses seslendirirken, devlet erkanı tarafından yasaklama getirilmediği gibi, alkışlandı.

Sanatçı Tatlıses, AK Parti İktidarının seçimler öncesinde Diyarbakır ilinde, Terör örgütleriyle anlaşma(!) veya adına ne diniliyorsa; “Savcıların bile Diyarbakır’a gidip çadır Mahkemeler kurduğu” ayrıca Terör örgütlerinin yaşadığı iddia edilen sınır ötesinden gelen militanlarla bir otobüs üzerinde toplu fotoğraf çekildiği  günleri anımsatmak istiyorum.

Bu otobüsün üzerinde kimler vardı; neler konuştular, hangi türküleri söylediler?

Bugünkü değil 20 yıldır iktidardaki AKP iktidarı, Muhalefet Partilerini BTÖ yandaşlığı ile suçlarken, CHP-İYİ Parti ve diğerleri o günkü kayıtları neden ortaya koymuyorsunuz?

Terör örgütü ile ilgili ilişkisi iddiasında bulunulan HDP’nin bugün TBMM’de grubu olduğu gibi MHP’ gibi köklü bir partiden bile fazla Milletvekili bulunmaktadır.

Üstelik. Bu parti devlet kasasından Partilere verilen para yardımından yararlanırken, MHP’den daha çok para almaktadır.

Durum böyle ise, sizler neyin kafasını yaşıyorsunuz diye sormak gerekiyor!

Sizler aldığınız maaşlarla ayın sonunu getirebilirsiniz (sanmıyorum) ama, sokağa çıkarak insanların hasıl yaşadıklarını ve geçim uğraşı verdiklerini göremiyorsanız, sizlere sözüm olamaz!

Türkiye’de sorunun HDP’nin BTÖ ilişkileriz değil, ülkeyi yönetemeyen iktidarın başarısızlığını kapatmak için uyguladığı bir projenin yaşatıldığını belirtmek istiyorum.

En kısa zamanda bir seçim olması gerekirse, Mevcut  AKP İktidarı, geçmişte olduğu gibi yine, HDP desteği ile bazı bölgelerde Milletvekili çıkaracaktır.

HDP, AKP’ye katkıda bulunurken söz yok, ama bu partinin TBMM’de yasal parti olduğunu söyleyenlere en ağır sözler MHP ile AKP’den geliyor nasıl oluyorsa!?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar