DOLAR32.5108
EURO34.5919
ALTIN2497.5
BIST9548.0
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Gençler geleceğimizdir

Bir ülkenin gençleri, toplumsal hayatta geleceğe yön veren görüş, düşünce ve etkinlikleri ile yaşama uğraşı veren beyinlerdir.

Hayatın her alanındaki meslekleri severek uğraş veren bu gençlerimize sahip çıkmak ise bizlerin en önemli eserlere sahip çıkmak anlamına gelir.

Anne veya babasının mesleğini sevmeyen, bambaşka meslekleri seçen gençlerimizi görebiliriz.

Kültür ve sanatsal alanda çalışmak isteyen gençlerimiz ortaya çıkar ki, ailesinde görmediğiniz sanatsal uğraş vermek isteyen bu gençlerin istekleri karşısında şaşırabilirsiniz.

Gençlerin biraraya gelerek bir topluluk oluşturması, kültürel ve sanatsal alanda sesleri ile becerilerini ortaya koymak fikirleri karşısında başta yerel yönetimler olmak üzere, STK’lar ile kamu ve özel kuruluşlar ellerinden  gelen desteği vermelidir.

Kültürel ve sanatsal alanda gelişmek ve tanınmak toplumsal ve sosyal sorumluluk bilincini ortaya koyması nedeniyle barış içerisinde yaşanmasını da ortaya koyar.

Osmaniye’de bir grup genç müzik sevgilerinin etrafında buluşmuşlar. Sanatlarını ortaya koyabilme adına Müzik Öğretmenleri Meltem Çağlayan’ın önderliğinde etkinlikler yapmayı düşünmüşler.

Kaldı ki bu kentin gençlerin oluşan bir müzik korosu bulunmamaktadır.  Kültür ve sanatsal alanda farkındalık oluşturma adına bu gençlerimizin çalışma yapacakları salon ve salonların kapıları açılmalıdır.

Bu gençlerimizin süreç içerisinde kentin tanıtımında önemi anlaşıldığında, il dışındaki etkinliklere de katılarak müzik alanındaki çalışmaları ile gurur kaynağımız olacaktır.

Bu kentin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün gençlerimize sahip çıkmaları önem taşımaktadır.

Bu gençlerimize kolaylıklar sağlamak ve çalışmalarına katkıda bulunmak kentin yöneticilerin kültür ve sanata bakış açılarının da ortaya koyar.

Gençlerimizi kültür ve sanatsal alanda eğittiğimiz ve onların çalışmalarına yardımcı olduğumuz zaman, kötü alışkanlıklardan da uzak tutmuş olacağız.

Gençlerin kendi özgüvenlerini kazanabilmeleri için, spor alanındaki yapmak istedikleri çalışmalar, kültür ve sanatsal alandaki uğraş vermek istemeleri karşısında kentin yöneticileri duyarsız oldukları zaman, geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimizden yeterli verimlilik bekleyemeyiz.

Sosyal ve toplumsal alanda huzur ve barışın sağlanabilmesi, insan ilişkilerinde dostlukların sağlıklı şekilde çoğalabilmesi için Sivil toplum örgütleri başka olmak üzere, yerel yönetimler ile kurum yetkileri gençlerimizin istek ve beklentilerine önem vermelidir.

Bir kentte Müzik yoksa, edebiyat ve sanatsal uğraş verenlerin sayıları bir elin parmakları kadar sayıda ise, burada yaşayan insanların yüzlerinin gülmesini de bekleyemeyiz.

Her alanda siyaset yaparak, insanların kafalarını verilen ve sonrasında yapılmayan sözlerle doldurmak yerine, bırakın gençlerimiz mikrofonları ellerine alıp, şiir okusun, türkü ve şarkı söylesin, sahneye çıkıp tiyatro gösteri yapsın, bağlama öğrenip insanların yüreklerini okşasın. Kısacası gençlerimiz sanatla uğraşmak istiyorsa onlara yardımcı olalım.

Gençlerine yardımcı olmayan yöneticiler, yaşadıkların toplumdaki olumsuz olayların yaşanmasının suçluları olarak gelecekte pişman olmamalılar.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar