DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0
BIST9079.9
Nilgün Kabak

Nilgün Kabak

Mail: [email protected]

Fiyatlarda Sabitleme

Enflasyon oranının artması ile birlikte marketler başta olmak üzere, birçok ürüne kontrolsüz zamlar uygulanıyordu.

Bu durumdan hem satıcılar, hem tüketiciler çok rahatsız oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu durumla ilgili  

"fiyat sabitleme ve indirim " politikası geliştirdi. Buradaki amaç, enflasyonu kontrol altına alıp fiyat dengesini elde tutmaktı. Böylelikle ürünün makul bir fiyatta ve sürekli alınması sağlanacaktı.

Bu uygulamaya marketler katılım sağlamaya başladı ve gün geçtikçe bu zincir genişlemeye devam ediyor. Ama Bakan bu uygulamayı yaparken, enflasyonun da eksiye düşmeyeceği hususunda bilgi vermiştir. 

Birçok perakende satıcılar katılım sağlamaktadır. Beyaz eşya, giyim, mobilya sektöründe de bu uygulamaya geçiliyor. En son olarak seyahat biletlerinde de uygulanacağı söylendi.

Ocak ayının sonuna kadar bu uygulamanın devam etmesi bekleniyor. Aslında bu uygulamanın geçici bir süre değil de kalıcı olmasından yanayım. 

Un, şeker, ekmek...vb temel gıda maddeleri, halkımız için çok önemlidir. Ne yazık ki bu gıdalarda bile çok uçuk fiyatlar uygulanmıştır. Bir bakıyorsun ekmek 2 3 lirayken 4 liraya yükselivermiş.

Öte yandan ayçiçek yağı, un gibi gıdalar da ne yazık ki bu durumdan etkilendi. Gariban yiyeceği dediğimiz simit bile ekmeğe kafa tutar oldu.

Ee halkımız o zaman ne yapsın ? Kendisinin üretmeye kalktığı gıda maddesi bile zamlanmışken, simitle ekmek ne yapsın. 

Bazı fırsatçı marketler de bu durumdan yararlanarak , fiyatları alış fiyatına dayandırıp çok yüksek fiyatla satış yapıyorlar. 

İndirim politikasına gelecek olursak, umarım bu uygulama ileride bizim için büyük yararlar sağlar

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar