DOLAR32.5725
EURO34.9233
ALTIN2432.4
BIST9645.0
Nilgün Kabak

Nilgün Kabak

Mail: [email protected]

Ertelenen KPSS Yarın

31 Temmuz'da yapılan ve soruların bir yayınevinden çalındığı gerekçesiyle iptal edilen; 18 Eylül'e ertelenen KPSS sınavı, nihayet geldi çattı. 

Adaylar bir sene önceden bilemediniz 2 sene önceden çalışmışken; böyle bir olayla karşılaşmak çok ağır geldi. Biz böyle şeylere sanki alışır gibi olduk. Hiç de şaşırmadım ne yalan söyleyeyim. Bu ilk fiyasko değil.

Ben de o sınava senelerdir girdim ama çalıştığım zamanlar oldu, ama olmadı ve sonuçta bir emek harcadım ve sınavlara girdim. 

Bu kadar emek harcanmışken sonunun böyle bitmesi gerçekten bizi demoralize etmekten öte gitmiyor Tamam pandemide yüz yüze eğitim iptal olduğu için; 2 sene önce Temmuz'da yapılan sınav yine Eylül'e ertelenmişti. Ama bunda durum farklıydı. Çünkü söz konusu sağlık olunca, her şey durdu maalesef.

Gelelim yarınki yapılacak sınava. Kimileri için bu sınavın iptal olması hayırlı oldu; kimileri için moral bozucu... Sonuçta yarın bu sınav yapılacak. Ama adaylar böyle bir olay yaşadığı için, sınava bakış açıları değişecek.

Çalışmalar yapılmış, emek harcanmış. " Acaba bu sınavda da böyle bir şey olur mu ? "düşüncesi kaçınılmaz olmuştur.

Adaylar sorulara konsantre olmak yerine, artık sınavlarda bir hata daha olma ihtimalinden sakınıyorlar. Ee haklılar da.

KPSS sınavı bir ara kalkacak diye bir söylenti ortalıkta dolaşıyordu. Ve böyle de bir soru sorulduğunda dönemin Çalışma Bakanı bunun mümkün olmadığını, böyle bir çalışmanın mevcut olmadığını bildirdi.

Aslında sınav sistemi komple değişmeli. Bu sınav kalkmalı ve eskiden olduğu gibi kurumlar kendi bünyelerinde sınav yapmalılar. 

Yarın bu sınava girecek adaylara şimdiden başarılar diliyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun. 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar