DOLAR32.4953
EURO34.5894
ALTIN2472.8
BIST9534.4
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Elektrik zamları ampulü patlatabilir!

Ne kadar da güzel başlanmıştı 20 yıl öncesindeki Türkiye’yi yönetmenin hayali. Sıkıntı yaşayan vatandaşlar, içinde sarı ışık olan ampulü gördüklerinde, “kurtuluş” görerek sandığa koşup iktidara getirdiler o siyasi partiyi.

Aydınlık bir Türkiye, yanan ışıklarla vatandaşın umutlarına çare bulacağı umut edilmişti. Demokrasi, özgürlük ve adalet isteyen bir lider ortaya çıkıyordu.

Er meydanında doğmaya çalışan bir pehlivan gibi delikanlı Mega kent İstanbul’un Belediye Başkanlığı görevinin ardından Türkiye Cumhuriyeti devletinin yönetimine aday oluyordu.

Sandıklar açıldı, seçim sonuçları belli oldu ve Türkiye’nin aydınlığa götürülmesi noktasında ampulü yanan siyasi parti iktidara geldi.

Bu arada partinin Genel Başkanı’nın siyasi yönden “yasaklı” olması olayı ortaya çıkınca,  hükümeti kurma görevini üslenenler olmuştu. TBMM toplandı, yasaklı siyasetçinin Hükümeti kuran partinin genel başkanı olması Türkiye için yakışık almıyordu.

Yasaklarla mücadele edilmesi, demokrasinin işlerlik kazanması ve adaletin getirilmesi adına  dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da desteği ile AKP’nin yasaklı Genel Başkanı Erdoğan’ın “siyasi yasağı” kaldırılıyordu.

Bu arada seçilmiş bir milletvekilinin istifa etmesi veya ettirilmesi neticesinde ara seçim yapılarak Recep Tayyip Erdoğan Milletvekili seçiliyor, bir süre sonrasında partisinin başına, ardından da ülkenin Başbakanı oluyordu.

Buraya kadar ki yazdıklarım, tarihte yaşananların bir özetiydi. AKP kurulurken, her siyasi partiden insanlar bu oluşumun içinde yer almıştı.

Birlik mesajı verildiğini sanıyorduk. İktidarın ilk 10 yılına diyeceğimiz yok, ama ondan sonraki süreçte; ülkeyi yönetenlerin halktan uzaklaştıklarına tanık olmaya başladık.

Medya bölündü, yandaşlıklar başladı. Müteahhitler paylarını almaya başlar oldu. Kamu kurumlarında işe girmek isteyenlerin ilk durağı iktidar partisinin binaları olmaya başlandı. Bazı milletvekilleri ile ilgili “kaset” olayları gündeme düşmeye başladı. 

CHP Genel başkanı Deniz Baykal ile ilgili kaset olayı, istifayı beraberinde getirdi. Sonrasında MHP’li Milletvekilleri ile ilgili kaset olayları ortaya çıktı.

Kaset olayları ile ilgili ayrıntılar açıklanmazken, günün birinde şüpheli olarak, bir zamanlar birlikte oldukları cemaat gösterildi.

Bankalarının açılış kurdelesini kestikleri, gazete ve televizyonlarında demeçler verdikleri o malum cemaat bu kasetlerin çekimlerini yapmış veya yaptırmış!...

2021 yılının ilk gününden başlamak üzere elektriğe yüzde 11 zam yapılması 29 Aralık 2020 tarihinde kesinleşti.  Ardından geçen süreçte ise elektrik ve doğalgaz zamları vatandaşı çileden çıkarmaya başladı. 2021 yılı içerisinde elektriğe toplamda yüzde 21,90 oranında zam yapıldığını görmekteyiz.

Bu günlerde ise yüzde dağıtım firmaları tarafından Yüzde 45 oranında bir zam istendiği tartışılıyor.

Henüz yılı bitirmeden yüzde 21,90’lık zammın ardından yeni bir zam daha yapılırsa, ya yanan elektrik ampulleri patlar, ya da panolardaki sigortalar atar!...

İktidarın her geçen gün halktan uzaklaştığını görmesini bekliyor vatandaşlarımız.  Yıl içerisinde geçerli asgari ücret ve emeklilere verilen yüzdelik artışın, tüketicilerin zorunlu ihtiyaçları olan elektrikle karşılaştırıldığında, verilenin dört katını halktan alınmak istenmesi, ampulleri de patlatır, sigortaları da attırır, terör ve cinayetlerin önü alınamaz hale gelinir. O zaman da ipin ucunu toparlamak zor olabilir!...

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar