DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Nilgün Kabak

Nilgün Kabak

Mail: [email protected]

Bugün Öğretmenler Günü

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.  

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün  " Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözüyle, ilan ettiği tarihi bir günde her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlanır.  

Okullarda ve bazı mekanlarda şiirler, şarkılar, türküler ve kültürel etkinlikler düzenlenir. 

Öğretmenlerimizin mesleği o kadar kutsaldır ki bütün geleceğimiz onların elindedir. Aileden sonra nesillerimizi yetiştiren yegane insanlardır.

Bazen bize anne, bazen bize baba bile olurlar. Dost olurlar, arkadaş olurlar. Zor durumda kaldığımızda elimizden tutan ilk kişi olurlar. 

 Öğretmenlerimiz bizi vatana, millete, hayırlı evlat olmamız için çok çaba sarf etmektedirler. Bazıları da vardır ki canı pahasına bu uğurda savaşırlar.

Zor şartlar altında çalışan öğretmenlerimize de milletim ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Kış  kıyamet demeden görevlerini ifa eden o öğretmenlerimize de minnet duyarım.  

Ama şunu da söylemeliyim ki bazı öğretmen mesleğini yapan şahıslar var ki gerçekten onlara da çok yazık diyorum. Haberlerde, sosyal medyada çoğumuzun şahit olduğu feci durumlar olabiliyor.

Öğrencisini hırpalayan, ona tekme tokat girişen öğretmen vasıflı o kişilere de yazıklar olsun diyorum. Bir kere öğretmenlik özveri ister sevgi ister. 

Nasıl ki bir insan çiçek beslerken ona sevgiyle bakıyorsa; öğretmenler de çocuklar için aynı sevgiyi, şefkati gösteriyorlar. 

Ben de çok şanslı bir öğrenci olarak buradan öğretmenime saygılar ve selamlarımı gönderiyorum. Bu günlerimi ona borçlu hissediyorum

Şehit olan öğretmenlerimizi de saygıyla sevgiyle anıyorum.

Tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN. 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar