DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7
BIST8995.8
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Böylesine gerçeği görmemiştim!

En iyi arkadaş, sırdaş ve dostun kitaplar olduğunu söyleyenlere tartışmasız olarak katılıyorum.

Ancak, kitapları yazanları eleştirebilirsiniz, kitaplardaki olayları da eleştirebilirsiniz ama o kitabın isminden sözetmeden tepki göstermek kitaba ve yazarına en büyük saygısızlık olur!

Osmaniye’de kitap fuarı 5.’nci kez açılıyor, bu etkinlikle ilgili emeği geçenlere teşekkür ederken, vurgulamak istediğim bir olayı bir kez daha okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Osmaniye’de “Kitap fuarı” açılması için gazetemde defalarca yazdığım haber ve köşe yazılarım neticesinde duyarlılık göstererek, hatta ilk kitap fuarında çekinerek açılışını yapan, fuarın bitiminde gördükleri karşısında beni haklı çıkaran Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya, fuarı devam ettirmesinden dolayı teşekkür ederim.

Birinci Kitap fuarının ardından Osmaniye’nin yerel Televizyon kanalı ORT, Radyo ve yazılı basın mensuplarının sonuçlarını değerlendirdiği bir sırada Belediye Başkanı Cumhuriyet Meydanında değerlendirme yapıyordu. 

Fuar süresince, yani 10 gün içerisinde ziyaretçi sayısı sorulduğunda Başkan Kadir Kara bana dönerek, “Mustafa beye sorun, çünkü bu kardeşimiz fuarı baştan sona takip eden bir gazeteci  arkadaşımız. Onun söylediği rakamı yazın”diye konuşmuştu.

Aradan geçen 6 yıl öncesindeki, yani birinci Kitap fuarında Başkan Kara, bu sözlerini anımsayıp anımsamadığını bilemem ama; Belediye Basın-Yayın’da çalışan Hasan Germen, ORT Televizyonunun Genel yayın yönetmeni  Çağatay Öner ile o anda ORT mikrofonunun tutup soru soran ve şu anda Radyo Meşale sahibi Ahmet Yılmaz’ın sanırım bu sözleri hafızalarından silmemişlerdir.

Bu kentte kültür ve sanat adına  bir takım etkinlikler yapılması için inadına mücadele verenler ile farklı uygulamalar yapmaya kalkan siyasileri her zaman eleştiren bir yazar olduğum bilinir.

Osmaniye’de Kitap fuarı açılmasının güzelliğini sadece kültür ve sanattan anlayan insanlar bilirler. 

Edebiyattan anlamayanlar ise yaşantılarında edepli olmaktan bir haber yaşarlar. O da ne diyebilirsiniz!? Emek, alın teri, birilerini sömürme ve kendilerince patron geçinme düşüncesi…

Bu arada Fuar dönüşü gazete büroma gelirken petrol istasyonundaki benzin, gaz ve motorin fiyatlarını okudum. 

Motorin fiyatının benzin fiyatını geçtiğini gördüğümde tepkisel konuşmak istediğim sırada, AKP iktidarının yandaş mı desek, küçük ortağı mı desek o malum partinin önemli isimlerinden, biri; “Siyasetin tabandan değil, tavandan yönetilmeye başlandığı zamandan itibaren, bu ülkede; demokrasi ve halkın mutlu yönetimi rafa kalkmış durumdadır. 

Halkın huzur ve mutluluğu yerine, Liderlerin ve onların yandaşlarının mutluluğu ön plana çıkan bir yönetim şeklinin sonucunun Osmanlı’nın sonları gibi olacağını düşünüyorum.

Şunu da vurgulamak isterim ki; bugün AKP, MHP,CHP gibi partilerin liderleri bir şekilde partilerinin başında olmadıkları zaman, o partiler içerisinde yaşananlar bölünmeleri oluşturur.

Çünkü, partiler lider çıkarmak yerine; liderlerine ‘Biat etmeyi’ tercih etmeyi kendi çıkarları için görür. Tartışma, tepki verme gibi olayların yaşanmadığı siyasal günler yaşamaktayız” diye konuştu.

Konuyu değiştirmem gerekirse; Ramazan ayında kendisi oruç tutarken, yanında çalışan işçisinin ekmek parası bulamadığının farkında olmayanların sosyal medyadan; “Hak- emek ve insanlık” dersi veren paylaşımları bilenleri güldürürrrrr….

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar