DOLAR32.3726
EURO34.9703
ALTIN2325.6
BIST9079.9
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Biraz da iyi düşünelim mi!?)

Bu yaz mevsimi günlerinde yurdumuzun değişik bölgelerindeki sağanak yağışlar, sel sularının verdiği zararlar doğanın dengesinin bozulmaya doğru gittiğini gösteriyor.

Her ne kadar sel sularından zarar gören yollarımız, köprülerimiz ve konutlarımız olsa bile, gelin biraz iyi düşünmeyi deneyelim!

Devletimizin yöneticilerinin konuşmalarını dinliyorsunuz, olumsuz sözler çıkmıyor dillerinden. Memleket güllük gülistanlık dinlediklerimize göre.

Gelin biraz devlet yöneticilerimizin sözlerine kulak verelim, tepkilerimiz olumlu yönde olsun ve onların yönetiminden ve yaşadıklarımızdan memnun olduğumuzu düşünelim!..

Emekli maaşlarına yapılan zammın iki katının elektrik faturalarına geldiğini kafamıza takmayalım, bazı bürokratların asgari ücretlinin aldığı  on kat maaş aldığını, hatta üç-4 yerden maaş aldıklarını kafamıza takıp ta aklımızı yormayalım. Bu yaz sıcaklarında tansiyonunuz yükselebilir, hayatınızdan olursunuz!

Yerel yönetimlerde iddialı olduklarını söyleyen siyasilerin yıllardır yönettikleri yerleşim yerlerindeki sel sularının yolları tıkadığını, konutların sular altında kaldığı olaylarını “Allah’ın afeti!” diye yorumlayın!

Babalar her zaman doğruyu bilir ve söyler diye düşünerek, devlet büyüklerimizin sözlerini eleştirmeyin! Onların yanlarında gezdikleri koruma ordusu, bindikleri araçların markalarına ve yiyip içtiklerini kıskanmayın! Çünkü onlar ülkeyi sağlıklı yönetebilmek için böyle yaşamaları gerekir diye aklınızdan geçirin.

Çiftçilerimiz ürünlerini satarken maliyetine kurtaramıyor diye üzülmeyin! Dışarıdan daha ucuza getirilen ürünleri düşünün ve ithal edenlerin bu ülkedeki vatandaşları düşündükleri için ekonomik yönden uğraş veriyor olmalarını aklınıza getiriverin!

Sinirlerinize hakim olmaya çalışın, gıda harcamalarınıza dikkat edin! Örneğin şeker tüketimini bırakın, yemeklerinizi tuzsuz yapın, ekmeksiz yemek yemeye çalışın ki, obez olmamalısınız! Hem yemekten tasarruf etmiş olursunuz, hem de ekonomik sıkıntılarınız az olur.

Bir zeytini dört defa ısırıp yiyin, yumurtanın kabuğunu soymak için parmaklarınızı yormama adına, yumurtadan uzak durun! Peynir, bal, tereyağı gibi kahvaltılıklar bu sıcak havalarda sağlığınızı etkileyebilir. Yağlı yiyecekler sağlık yönünden zararlı olduğu söyleniyor, yemeklerinizi bir çak kaşığı yağ ve su karışımı ile yapın.

Giysileriniz eskimişse  eskiyen yerlerini makasla yırtın, yırtık giysilerin günümüzde moda olduğunu, varlıklı insanların bile giysilerinin belli yerlerini yırtarak sokaklarda dolaştıklarını düşünerek; yırtık giysilerinden utanmayın.

Erkekler berberlere gitmesin, uzun saç ve sakal da günümüzde moda oldu. Memur bile olsanız sakallı olarak işe gelmişsiniz, saçlarınız taranmamış, pantolonlarınız ütüsüzmüş gibi olaylara kafanızı takmayın. Moda bunlar moda!..

Dolmuşlara binmeyin yaya olarak gideceğiniz yere gidin. Koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma araçlarında virüs kapabilirsiniz!

Radyo ve televizyon dinlemeyin, geceleri ilk akşamdan uyuyun ki elektrik faturaları kabarık gelmesin.

Şimdilik benim önereceklerim bunlar, biraz da olumlu yani iyi düşünmeye çalışın! Ben böyle diyorum ama, bana sakın kızmayın; çünkü günümüzde böyle yaşayanların sayısı çoğalmış durumda.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar