DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0
BIST9079.9
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Bayramdan bayrama

Bayramlar sevinç günleri olduğu kadar, belli sürelerde birbirlerine kavuşarak özlem giderenlerin mutluluk anlarını yaşaması olarak bilinir.

Bir buçuk yıldan bu yana covud-19 salgını nedeniyle insanlar birlikte olmaktan uzaklaşırken, salgın nedeniyle canlar toprağa verildi.

Bayramları bayram tadında kutlayamayan insanlar, ekonomik yönden de yıpranmaya başladı.

Salgınla mücadele, ekonomik anlamda yaşayabilme derken ülkede yaşamak her geçen güz zorlaşmaya başladı.

Sadece bizim ülkemizde değil, dünyanın varlıklı ülkelerinde bile ekonomik alanda daralmalar, hayatın zorlandığı günlere gelindi.

Salgın sona erdi derken yenileri ortaya çıkmaya başladı. Sanki birileri salgının bitmesini istemiyormuş gibi tam sağlıklı günlere kavuşuyoruz derken, yeni bir dalga daha ortaya çıktı.

Bayramı bayram tadında yaşamak isteyen insanlar, özellikle ekonomik olarak zor günler yaşamaya başlayınca ailelerde sarsıntılar başgösterdi.

Tüketim alanında alım gücü azaldı, günü birlik gelen zamlar karşısında insanlar çözüm yolları bulmaya başlar oldu.

Zamlar birbirleriyle yarışırcasına zincirleme olarak tüketim ürünlerine yansıyordu.

Evlerde kullanılan tüpgazın fiyatı 143 Tl olmuş. Sebze ve meyvelerin fiyatlarına değinmeyeceğim.

Bayramdan sonra ekmek zammı olacağı konuşuluyor.

Mevcut iktidarın sözlerine bakılırsa, ekonomik olarak iyiyiz, vatandaş hayatından memnun görünüyor.

Üreticinin ürünleri gerekli değerden satılamazken, dış ülkelerden ithal edilen ürünlerin sayıları her  geçen gün artarken, iktidar sözcülerinin sözleri  insanlara üzüntü veriyor.

Elbette yeni yapılanlardan zarar gelmez, ama hizmete giren otoyollar, hastaneler, köprüler, tüneller, hava alanları  ve benzeri yerler insanların yaşantısını kolaylaştıracaktır.

Bunun bir da ancak yönünü düşünmek gerekiyor.

Örneğin Niğde- Ankara otoyolunda henüz dinlenme tesisi ve ihtiyaç alanları bile hizmete girmeden alınan geçiş ücretine ne demeli?

Bayram tatilinde bazı otoyol ve köprülerden ücret alınmayacak, ancak özelleştirilen ve garantili geçiş ücreti olan yerlere vatandaş yine para ödeyecek.

Bayramlarda olsun vatandaşının geçtiği köprü ve otoyollardan ücret alınmaması için garantili firmalarla anlaşma bile yapmak istemeyen veya yapmayan bir siyasi iktidar düşünebiliyor musunuz?

Verilen garantinin ardından sayının tamamlanması için devlet bütçesinden ödenen dolar bazındaki paranın her ayki rakamını hesap edebiliyor musunuz?

Yaptık, hizmete girdirdik diye övünmek yerine, vatandaşın sırtından birkaç firmaya para kazandırmak, yetmezmiş gibi eksikliğinde üzerini tamamlama işlerindeki hizmet anlayışını da anlamakta zorlanıyor insanlar!

Bayramı bayram gibi yaşayabilmek için insanların geçinebileceği ekonomik gelirleri olması önemlidir.

Geçtiğimiz günlerde iktidara yakınlığı ile bilinen Memur-Sen’in bir araştırmasına göre açlık sınırının  2 bin 801 Tl olduğunu yazmıştım.

Bir eve bu rakamda para girişi olmuyorsa, aile bireyleri Bayramı bayram tadında yaşayabilir mi?

Asıl olan, cami çıkışlarında kapının önünde mikrofonlar karşısında ülkedeki hayatı mutlu göstermek ve başka siyasilerin aleyhinde konuşurken iftiralarda bulunmak değil, halkın huzur ve mutluluğu olmalıdır.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar