DOLAR32.601
EURO34.8135
ALTIN2500.7
BIST9473.3
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Bayramda yaşadıklarım

Bir Kurban Bayramını daha gerilerde bıraktık, yaşadık, yaşamaya çalıştık ya da siz nasıl değerlendiriyorsanız öyle diyelim.

Bayramlarda güzel düşünmek, kalp kırmamak, huzurlu ortamda bulunabilmek, gülüp eğelenebilmek, barış içerisinde yaşayabilme umudu yüreklerimizde olması söylenir.

Söylenir ama söylenilenler veya beklenenler denildiği yaşanabilir mi, orasını yaşayanlardan dinlemek gerekir!..

Bayramın ikinci günü tanık olduğum olayları sizlerle paylaşmak istiyorum, yaşananların yorumlarını bu kez sizlere bırakıyorum.

Belediye Bayram süresince, asri mezarlığa ücretsiz yolcu taşıması yapılacağını duyurmasının ardından vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda otobüs beklemeye başladılar.

Bayramın ikinci günündü (Çarşamba, saat:09.00) Cumhuriyet Meydanı’nda mezarlığa gidecek otobüs bekliyorum, başka bekleyenler de var.

Dönemin Belediye Başkanı İskender Türkmen’in 1985 yılında aldığı MAN marka otobüsleri yıllarca Bayramlarda Mezarlık ziyaretlerinde vatandaşa ücretsiz hizmet veriyordu.

Vatandaşımız her bayramda mezarlığa hizmet veren bu otobüsleri bekledi Cumhuriyet Meydanı önünde. Buradaki durağa özel Halk otobüsleri geliyor, yolcu indirip bindirdikten sonra seyrine devam ediyordu.

Özel Halk otobüslerinden biri ise hareket etmiyor, dakikalarca bekliyordu.

Saatler 10.00’u gösterirken otobüs hareket edeceği sırada, 65 yaşındaki bir kadın sordu: “Oğlum mezarlığa ücretsiz Belediye otobüsü kalkmıyor mu bu sene!?”

Şoför koltukları göstererek; “Bu otobüs mezarlığa belediye tarafından tahsis edildi, ücretsiz taşıyacağız”diye konuştu.

Otobüse ben de bindim, yaklaşık 8 kişiyle mezarlığa doğru hareket ettik. Otobüstekiler konuşuyordu: “Allah aşkına Belediyenin kendi otobüsü vardı, ne oldu, onu da mı sattı!?..

Bir saattir bekliyorum, bari özel halk otobüsü kiralayacaksın, önünü de mezarlığa ücretsiz belediye hizmeti diye neden bir yazı yazılmamış!?”diyordu.

Yaşlı bir vatandaş mezarlık önünde otobüsten indiği sırada; “Kaç dakika da bir otobüs mezarlığa çalışıyor, geri dönüş saatimi ayarlayacağım”diye sordu.

Vatandaşın aldığı yanıt: “Tek otobüs çalışıyoruz amca, saatte bir kalkıyoruz, bekleme sürelerini de buna ekleyebilirsiniz!”dedi.

Osmaniye kent merkezinde yaşayanların resmi rakamlarına baktığımızda; 274 bin 420 kişi olduğu belirtiliyor. Bu rakam kent merkezindeki 2020 yılının TÜİK verilerine göre açıklanıyor. 2021 yılının Temmuz ayının son haftasındayız, nüfusumuzu yine de kent merkezindeki rakama göre görelim.

274 bin 420 kişiden kaç kişinin mezarlığa gidebilmek için otomobilini var, kaç kişi Belediyenin “ücretsiz mezarlık aracından” yararlanmak için bir yıl boyunca bekliyor? Böylesi bir günde Belediyenin halk için BİR araç tahsis edebilmesi olayında vatandaşların durumu hesap edildi mi?

Saat:11.15’te Mezarlıktan dönüyoruz, aynı otobüse binen insanlardan biri cebinden kart çıkarıp okutmaya çalıştı. Şoför uyararak; “Belediye hizmetinde mezarlığa çalışıyoruz, kartınızı cebinize koyun!”diye uyardı.

Yaklaşık 70 yaşın üzerinde olduğunu tahmin ettiğim kişi koltuğuna otururken; “Bu insanlar nankör, hainler… devletimiz çalışıyor, Belediyemiz ücretsiz otobüs tahsis ediyor, sizler bu devlet için neler yapıyorsunuz, narkörler!..” diye konuşmaya başladı….

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar