DOLAR32.2754
EURO35.1031
ALTIN2476.2
BIST10319.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Yürüyüş Yapmak Kardiyo Sayılır MI?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yürüyüş Yapmak Kardiyo Sayılır MI?
Abone ol
Yürüyüş, hafif, düşük etkili bir egzersiz olduğu için genellikle kardiyo egzersizleri arasında göz ardı edilir. Ancak bu basit ve erişilebilir aktivitenin sunduğu bir çok yarar vardır. O halde yürüyüş yapmak gerçekten bir kardiyo egzersizi midir?
Osmaniye haberleri

Kardiyonun Tanımı ve Yürüyüşün Yeri

Kardiyo genellikle kalp hızını artıran ve nefes alıp vermeyi hızlandıran egzersizler olarak tanımlanır. Kardiyonun temel amacı, kalp ve akciğer sağlığını iyileştirmek ve yağ yakımını hızlandırmaktır.

Yürüyüş bu tanıma uygun bir egzersizdir. Yürüyüş, kalp atış hızınızı ve nefesinizi hafifçe artırır. Bu da yürüyüşün etkili bir kardiyo egzersizi olmasını sağlar.

Tempolu yürüyüşle yağ yakımını da hızlandırmak mümkündür. Bu sağlıklı ve etkili egzersizi yaparken New Balance 530 gibi spor ayakkabılarda tercih edilerek daha etkili bir süreç elde edilebilir.

Yürüyüş ve Diğer Kardiyo Egzersizleri

Koşu, bisiklet binme, yüzme ve HIT kardiyo gibi aktiviteler, genellikle kardiyo egzersizleri arasında ilk akla gelenlerdir. Ancak yürüyüş, özellikle belirli bir hız ve süre boyunca yapıldığında, kalp atış hızını yükseltebilir ve etkili bir kardiyo egzersizi olabilir.

Egzersizlerdeki performansınızın artması adına New Balance 327 modellerine de göz atabilirsiniz.

Yürüyüş Yeterli Bir Kardiyo Egzersizi Midir?

Yürüyüş, diğer kardiyo egzersizlerine göre daha düşük yoğunluğa sahiptir. Ancak düşük yoğunluk yürüyüşün etkisiz olduğu anlamına gelmez.

Araştırmalar, yürüyüşün kalp sağlığı, kan basıncı, kolesterol seviyeleri ve hatta ruh hali üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. Yürüyüş yaparken rahat ve konforlu olmak adına New Balance 725 gibi spor ayakkabı modelleri değerlendirileiblir.

Tempolu Yürüyüş ve Yağ Yakımı

Eğer ana hedefiniz yağ yakmak ise yavaş tempoda yürüyüş yapmak yerine tempolu yürüyüş yapmayı deneyebilirsiniz.

Tempolu yürüyüş, vücudunuzun daha fazla yağ yakmasına ve kalp atış hızının daha yüksek seviyelere çıkarmanıza yardımcı olabilir. Uzun süre yürümek ya da tempolu bir yürüyüş yapabilmek için New Balance 530 seçeneğinden de yararlanılabilir.

Yürüyüş Hangi Yaş Seviyeleri İçin Uygundur?

Yürüyüş, genellikle her yaştan insan için uygun bir egzersizdir. Eğer yüksek etkili egzersizler yapamıyorsanız yürüyüş iyi bir kardiyo alternatifidir. Yağ yakımını desteklemesi ve sağlığa olan olumlu etkileriyle yürüyüş oldukça iyi bir egzersizdir.

Yürüyüş yapmak bir kardiyo egzersizi sayılmaktadır. Yürüyüşün kardiyo egzersizi sayıldığına dair birçok bilimsel kanıtta vardır. Düşük etkili olmasına rağmen, düzenli ve tempolu bir şekilde yapıldığında, yürüyüş kalp sağlığınızı, genel fitness seviyenizi ve yaşam kalitenizi iyileştirebilir.

Yani, yürüyüşü hafife almamak gerekir. Bu basit aktiviteyle yaşamınıza büyük faydalar sağlamanız mümkün olacaktır. Bu basit aktivite sırasında New Balance 408 gibi ekipmanlardan da yararlanabilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Uzun, Başkan Balcı’yı Ziyaret EttiÖnceki Haber

Rektör Uzun, Başkan Balcı’yı Ziyaret Ett...

Bahçeli'den, Başkan Balcı'ya TeşekkürSonraki Haber

Bahçeli'den, Başkan Balcı'ya Teşekkür

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar