DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Düden Şelalesi’ndeki kirlilik ve köpürme çevre platformlarınca araştırılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düden Şelalesi’ndeki kirlilik ve köpürme çevre platformlarınca araştırılıyor
Abone ol
Antalya'da bulunan Düden Şelalesi'ndeki kirlilik, köpürme ve balık ölümleriyle ilgili sivil toplum kuruluşlarınca araştırma yapılıyor.
Osmaniye haberleri

Antalya'da bulunan Düden Şelalesi'ndeki kirlilik, köpürme ve balık ölümleriyle ilgili sivil toplum kuruluşlarınca araştırma yapılıyor.

Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) Çevre Platformu üyeleri, kirlilik ile ilgili gerçekleştirdikleri araştırma sonuçlarını Erdal İnönü Kent Parkı'nda düzenledikleri basın toplantısında açıkladı.

Platform üyesi ve Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güray Doğan, yaptığı açıklamada, platform olarak hiçbir kurum ve kuruluşla bağlantılı olmadıklarını söyledi.

Düden Şelalesi'ndeki kirliliğin nedenini araştırmak için ilgili uzmanlar eşliğinde bir araya geldiklerini dile getiren Doğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce ceza kesilen tesisler, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Kızıllı Atık ve Entegre Tesisi'nde incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Tesislerde herhangi bir sızdırma olup olmadığını araştırdıklarını belirten Doğan, şöyle konuştu:

"Elde ettiğimiz bulgular ceza kesilen tesislerin fiziken bölgeyi kirletemeyeceği yönünde oldu. Ancak burada izinsiz yer altı deşarj ve depolama var, bunların izni alınarak ve sızdırmazlığı kanıtlanmış şekilde depolanması gerekiyor.

OSB'den de bir kirlilik kaynağı olsaydı, bunun da tüm bölgeye etki edeceği kanaatine vardık. Elimizdeki ihtimaller dahilinde en yüksek olasılığa sahip Kızıllı Atık Depolama Tesisi gibi duruyor.

Tesisin borulama hattı sızdırmazlığının kontrol altına alındığı beyan edildi ancak buna rağmen buradan bir sızıntı olma ihtimalini ve sızıntının köpürmeye olanak sağlayacak yüzey aktif madde bakımından yoğun olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla temel sorunumuz bu."

Doğan, ceza kesilen tesislerde izinsiz şekilde yer altına deşarj ve depolama olduğunu ifade ederek, bu konuda da gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

Platform üyesi Sağlık Yüksek Mühendisi Tokan Engin de kurumlar arası iş birliği ile sorunların üzerine gidilerek gerekli önlemlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta halk otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandıÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta halk otobüsü ile otomob...

TSB ve TESK İş Birliği ile “Esnafa Sigorta Eğitimi”Sonraki Haber

TSB ve TESK İş Birliği ile “Esnafa Sigor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar