Osmaniye'de Yağış Uyarısı: Sel ve Dolu Riskine Dikkat
OsmaniyeOsmaniye Valiliği, 11 Mayıs Pazar günü için Kadirli, Sumbas, Düziçi ve Bahçe ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.,
Osmaniye Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmeleri doğrultusunda 11 Mayıs Pazar günü için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Özellikle öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağışların, akşam saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.
Kadirli, Sumbas, Düziçi ve Bahçe’de risk yüksek
Uyarıya göre, sağanak yağışlar özellikle Kadirli, Sumbas, Düziçi ve Bahçe ilçelerinde yerel olarak kuvvetli şekilde görülecek.
Yağışların zaman zaman gök gürültülü ve dolu şeklinde olabileceği, ani sel ve su baskını riskine yol açabileceği belirtildi.
Vatandaşlara dikkat çağrısı
Valilik, vatandaşları oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken; yıldırım düşmesi, dolu yağışı, ani rüzgarlar gibi doğa olaylarına karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.
Açıklamada, "Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denilerek kamu güvenliğinin öncelikli olduğu mesajı verildi.
İlginizi Çekebilir