© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye’de Gençlere Yönelik 3 Günlük Cami Kampı Düzenlendi

Osmaniye’de ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen 3 günlük cami kampında Kur’an eğitimi, cami adabı ve Filistin duyarlılığı ön plana çıktı.

Osmaniye İl Müftülüğü ile Osmaniye Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü tarafından, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) destekleriyle ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik 3 günlük gündüz cami kampı düzenlendi.

Program, Sunar Nuri Çomu Camii ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kur’an Kıssaları ve Sahabe Hayatları Anlatıldı

Kamp süresince gençler, alanında tecrübeli hocalar eşliğinde Kur’an-ı Kerim’den kıssalar, İslam inanç esasları ve öncü sahabelerin hayatları hakkında bilgilendirildi.

Eğitimlerde, gençlerin dini bilgi ve bilinçlerinin artırılması hedeflendi.

İslam Kardeşliği ve Filistin Vurgusu

Programlarda ayrıca İslam kardeşliği ve Filistin davası önemli başlıklar arasında yer aldı.

Mazlum coğrafyalara karşı duyarlılık oluşturulması amacıyla yapılan sohbetlerde, özellikle Gazze’de yaşanan insanî dram ele alındı.

Cami Adabı ve Sorumluluk Bilinci Kazandırıldı

Öğle ve ikindi namazları cemaatle eda edilirken, öğrencilere müezzinlik görevi verilerek cami adabı ve ahlaki değerler uygulamalı şekilde öğretildi.

İzci oyunları ve çeşitli etkinliklerle gençlerin sorumluluk ve görev bilinci pekiştirildi.

Gazze İçin Harçlıklarını Bağışladılar

Kamp boyunca Gazze’de yaşananlara dikkat çekilirken, öğrenciler Filistinli kardeşlerine destek olmak amacıyla kendi harçlıklarından bağış yapma isteğinde bulundu.

Gençlerin kendi aralarında topladığı 3 bin 620 TL, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılmak üzere bağışlandı.

Katılımcılardan Memnuniyet Mesajı

Kamp sonunda cami cemaati ve gençler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür programların artırılmasını temenni etti.

Dua ve iyi dileklerle sona eren cami kampı, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER