© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye’de Fıstık Festivali Coşkuyla Başladı

Osmaniye’de bu yıl da renkli görüntülerle başlayan Fıstık Festivali, kortej yürüyüşü, yarışmalar ve Kıraç ile Ümit Besen konserleriyle coşku dolu bir atmosfer oluşturdu.

Osmaniye’de kentin simgesi haline gelen Yer Fıstığı Festivali (Fıstık Fest) renkli görüntülerle başladı.

Atatürk Caddesi üzerinde düzenlenen açılış törenine Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun birlikte katıldı.

Kortej yürüyüşüyle başlayan festival, müzik ve dans gösterileriyle vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

Kentin dört bir yanından katılımın olduğu açılışta, Osmaniyeliler yer fıstığı temalı süslemelerle caddeleri renklendirdi.

Coğrafi işaretli yer fıstığı tanıtılıyor

Osmaniye’nin coğrafi işaret tesciline sahip ürünü olan yer fıstığını tanıtmak amacıyla düzenlenen festival, hem üreticilerin hem de ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Festival kapsamında yer fıstığından yapılan ürünler sergilenecek, yöresel lezzetler vatandaşlarla buluşturulacak.

Konserler ve yarışmalarla dolu program

Festival boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Maraton koşusu, yer fıstığı temalı yarışmalar ve halk oyunları gösterileriyle dolu bir program hazırlayan organizasyon komitesi, akşam saatlerinde sevilen sanatçılar Kıraç ve Ümit Besen’in konserleriyle katılımcılara  unutulmaz bir gece yaşatacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER