Osmaniye Roket Yarışlarına Ev Sahipliği Yapacak
OsmaniyeOsmaniye, Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun 15-18 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği 1. Etap Roket Yarışması'na ev sahipliği yapacak. Gençlerin roketleri gökyüzüyle buluşacak.
Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun organizasyonuyla 15-18 Mayıs tarihleri arasında Osmaniye’de gerçekleştirilecek olan 1. Etap Roket Yarışması için geri sayım başladı. Yarışma, gençleri bilim ve teknolojiyle buluştururken şehirde de heyecan yarattı.
Osmaniyeli Öğrenciler Roketleriyle Hazır
Yarışmaya katılacak Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Osmaniye Belediyesi’nin desteğiyle hazırlandı.
İl dışından gelen uzman eğitmenler eşliğinde verilen dört günlük uygulamalı eğitim sonunda, 15 genç kendi roket modellerini başarıyla tamamladı.
S3 ve S6 Kategorilerinde Gökyüzüne Meydan Okuyacaklar
Hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler, yarışmada S3 ve S6 model kategorilerinde mücadele edecek.
Gençlerin hem teknik hem de teorik bilgilerini pratiğe dökecekleri bu yarışma, onların gelecekteki bilimsel kariyerlerine ışık tutacak.
Belediye Gençleri Yalnız Bırakmıyor
Desteklerinden ötürü öğrencilere teşekkür eden Osmaniye Belediyesi, “Gençlerimiz destek için teşekkür ederken başarı sözü verdi.
Sizler de bu heyecana ortak olun, gençlerimizin her zaman yanındayız...” açıklamasını yaptı.
Osmaniye’de Bilim ve Teknolojiye Destek Artıyor
Osmaniye'de bilim ve teknolojiye olan ilginin arttığı bu dönemde, gençlerin bu tür etkinliklerde yer almasının önemli olduğu vurgulandı.
Gençler yarışmada dereceye girmek için çalışmalarına devam ediyor.
İlginizi Çekebilir