© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

O ilçede LGS ve YKS'de Birinci Olan Gençler Yaşadı

Toprakkale Belediye Başkanı Bekirhan Uyutmaz, LGS ve YKS sınavlarında birinci olacak öğrencilere maaşını ödül olarak bağışlayacağını açıkladı.

Toprakkale Belediye Başkanı Bekirhan Uyutmaz, eğitim alanında gösterdiği duyarlılığı bir adım daha ileri taşıdı.

Uyutmaz, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve önümüzdeki hafta yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi önemli bir açıklamada bulundu.

Dereceye giren öğrencilere kendi maaşını ödül olarak bağışlayacağını duyurdu.

Başkan Uyutmaz’tan Anlamlı Açıklama

Sosyal medya üzerinden öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Başkan Uyutmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli Toprakkaleli genç kardeşlerim, dönem başında ortaokul ve lise öğrencilerimize soru bankası ve deneme desteği sağlamıştık.

Şimdi de sınav öncesi heyecanınızı paylaşmak, destek olmak ve Toprakkale’mizin ismini daha iyi yerlere taşımak adına, LGS ve üniversite sınavında birinci olan kardeşlerime, o ayki maaşımı eşit şekilde bağışlamak istiyorum.

Sizlerin her zaman yanında olduğumu bir kez daha ifade etmek isterim. Allah muvaffak etsin, kalın sağlıcakla.”

Eğitim Desteği Sürecek

Toprakkale Belediyesi, daha önce öğrencilere yönelik kaynak kitap, deneme sınavı ve çeşitli eğitim materyali desteklerinde bulunmuştu.

Bu yeni adım ise belediyenin eğitime verdiği önemin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Öğrencilere İlham Olacak Bir Jest

Başkan Uyutmaz’ın bu kararının, sınava hazırlanan gençlerin motivasyonunu arttırması bekleniyor. 

İlçede eğitim alanında gösterilen bu tür teşviklerin, öğrenci desteği açısından örnek bir uygulama olduğu ifade ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER