© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Kadirli’de Yıkılan Cengiz Topel Camii Yeniden Yapılıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 6 Şubat depreminde yıkılan Cengiz Topel Camii’nin temeli atıldı. Vali Yılmaz, “Camilerimizi birer birer ayağa kaldırıyoruz” dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, 6 Şubat depremlerinde hasar aldığı için yıkılan Cengiz Topel Camii’nin yeniden inşası için temel atma töreni düzenlendi.

Protokol Törene Katıldı

Temel atma programına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Törende dualar eşliğinde caminin temeli atıldı.

“Camilerimizi Birer Birer Tamamlıyoruz”

Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 6 Şubat depremlerinin ibadethanelerde de büyük yıkıma neden olduğunu belirterek,

“Depremlerde camilerimizin minareleri ve binaları ciddi zarar gördü, birçoğu yıkıldı.

Camilerimizin yapımını birer birer tamamlıyoruz.

Bugün de Kıbrıs Şehidimiz Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in adını taşıyan 250 kişilik camimizin temelini atıyoruz.

Allah hayırlı eylesin.” ifadelerini kullandı.

Deprem Şehitleri Unutulmadı

Vali Yılmaz konuşmasında ayrıca, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, milletçe birlik ve dayanışma vurgusu yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER