© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Kadirli’de Kadın Buluşmaları Köylerde Devam Ediyor

Kadirli’de Kadirli Kadın Buluşmaları projesi kapsamında, Şenay Yerli Dolu köy kadınlarıyla buluştu. Etkinlikte kadın sağlığı, kadına yönelik şiddet, kanser taramaları ve KADES uygulaması hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde “Kadirli Kadın Buluşmaları” projesi köylerdeki kadınlarla buluşmaya devam ediyor.

Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu’nun eşi Şenay Yerli Dolu, proje kapsamında Tahta ve Değirmendere köylerinde yaşayan kadınlarla bir araya geldi.

Amaç: Kadınlara ulaşmak ve farkındalık oluşturmak

Proje; ilçedeki her kadına ulaşmayı, onların taleplerini ve önerilerini dinleyerek çözüm aramayı hedefliyor.

Bunun yanı sıra kadınlara yönelik bilgilendirmelerle farkındalık oluşturuluyor.

Ziyaretlerde, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadınlarda sık görülen kanser türleri ve tarama testleri, normal doğumun ve anne sütünün önemi, KADES (Kadın Acil Destek) uygulaması ile 2025 Aile Yılı çerçevesinde farklı konular ele alındı.

Köy ziyaretlerinde gönülden sohbetler

Samimi sohbetlerin yapıldığı buluşmalarda, Şenay Yerli Dolu; misafirperverliklerinden dolayı Tahta Köyü Muhtarı eşi Ayşe Acarca’ya ve Değirmendere Köyü Muhtarı eşi Nuriye İspenoğlu’na teşekkür etti.

Ayrıca bilgilendirmelerde görev alan Kadirli Sosyal Hizmetler Müdürü Havva Demir Mor, Sosyal Hizmet Merkezi personeli Hatice Gedik, Nur Durmuşoğlu ve Osman Işıklı, İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM görevlileri Hemşire Figen Tekdemir ve Sağlık Memuru Emine Gökşen

ile Jandarma Astsubay Üçvş. Duygu Sağlam’a da teşekkürlerini iletti.

Kadınların yoğun ilgisi

Toplantıya katılan kadınlar, bilgilendirmeleri dikkatle dinlerken proje kapsamında bu tür buluşmaların köylerde devam edeceği belirtildi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER