Fırıncıdan Vatandaşa Ucuz Ekmek: Fiyatı 10 TL'ye Sabitledi
ToprakkaleOsmaniye’de ekmeğe zam gelmesine rağmen Toprakkale’nin Türkmen Beldesi’nde fırıncı Hakan Geçgil ekmeği 10 TL’den satmayı sürdürüyor. Vatandaşlar bu tutumu örnek olarak görüyor.
Osmaniye’de ekmek zammı gündemdeki yerini korurken, Toprakkale ilçesine bağlı Türkmen (Tüysüz) Beldesi’nde yaşayan bir fırıncının kararı dikkat çekti.
Çocukluğundan bu yana fırıncılık yapan Hakan Geçgil (47), tüm maliyet artışlarına rağmen ekmeğin fiyatını 10 TL’de sabit tuttu.
Geçgil, uzun süredir bu fiyatla satış yaptığını belirterek, “Bu fiyat beni kurtarıyor.
Bir yıl daha Allah’tan bir şey olmazsa bu şekilde satmaya, vatandaşa ucuz ekmek yedirmeye devam edeceğim.
Vatandaşın maddi durumu ortada.
En azından ekmeği ucuz yesinler,” dedi.
Osmaniye’de ekmek 15 TL’ye çıktı
Son zamla birlikte Osmaniye’de ekmek fiyatı 12,5 TL’den 15 TL’ye yükseldi.
Bu artış şehirde tartışma konusu olurken, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet de geçtiğimiz günlerde bir fırıncıyla yaptığı görüşmede, “Gerekirse fırın açarım, ekmeği 10 TL yaparım” diyerek zamma tepki göstermişti.
Zam tartışmalarının sürdüğü bu günlerde, Türkmen Beldesi’nde ekmeği hâlâ 10 TL’den satan fırıncı Hakan Geçgil’in tutumu vatandaşlardan takdir topladı.
Vatandaştan “Örnek olsun” yorumu
Zam sonrası halk arasında da farklı görüşler dile getiriliyor. Bir vatandaş, “Demek ki 10 TL’ye de ekmek kurtarıyormuş.
Bu da fırıncı, öteki de fırıncı.
Ucuz ekmek satan bu fırıncı kardeşimizi tebrik ediyorum.
Umarım örnek olur,” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Osmaniye’de zam tartışmaları sürecek gibi
Ekmek fiyatlarındaki artışın ardından şehirde tartışmaların daha da büyümesi bekleniyor.
Vatandaşlar, bazı fırınların örnek alınmasını isterken, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle fırıncılar da zor durumda olduklarını ifade ediyor.
İlginizi Çekebilir