© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Çadır kentler ilaçlanıp dezenfekte ediliyor

Osmaniye’nin de etkilendiği deprem sonrası kurulan deprem çadırlarında sağlıklı yaşam için, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına başlandı.

Osmaniye’nin de etkilendiği deprem sonrası kurulan deprem çadırlarında sağlıklı yaşam için, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına başlandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Osmaniye’de kurulan çadır kent ile çevrelerinde belediye ekiplerince ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına başlanıldığı bildirildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin etkili olduğu 11 kent arasında yer alan Osmaniye’de depremzedeler için 22 noktada toplu yaşam alanları oluşturuldu.

Yıkıcı depremlerin ardından kurulan Osmaniye Belediyesi Afet İrtibat Merkezi’nden yönlendirilen tüm birimler depremzede vatandaşlara yardımcı olmak için çalışmalara başladı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü İlaçlama Amirliği’ne bağlı 30 kişiden oluşan  ekipler de çadır kent çevrelerinde hastalıklara karşı ilaçlama çalışmalarına başladılar.

Çadır kent çevrelerinde ilaçlama çalışmalarını tamamlayan ekipler, daha sonra çadır kent içindeki toplu alanlar ile çadırların çevresinde dezenfekte işlemlerini yapıyor.

İlaçlama ve dezenfekte çalışmalarının önemli olduğuna değinen vatandaşlar, “Yaşanan depremin ardından toplu yaşam alanları kuruldu. Bizlerde toplu yaşam alanlarında ailelerimizle birlikte kalıyoruz.

Toplu yaşam alanlarında olası hastalıklara karşı Osmaniye Belediyesi ekipleri tarafından ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapılıyor.

Bu hem hastalıklardan korunmamız için hem de depremden etkilenen çocuklarımızın yer kısıtlaması olamadan oyun oynayabilmelerin için önem arz ediyor.” dediler.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER